Angående Mig kommer igennem hele følelsesregisteret på stærk debut-ep

Angående Mig kommer igennem hele følelsesregisteret på stærk debut-ep
Angående Mig.

Med linjen »Du sagde til mig: ’Der er noget over vrede kvinder’« fangede Angående Mig min opmærksomhed for et godt stykke tid siden. ’Vrede kvinder’ er en sang, der simpelt og klart gengiver den hjerteknusende skuffelse, forbavselse og vrede, man kan føle, når man bliver sat i bås som kvinde – og så endda af en person, der skulle forestille at holde af én.

Nu er debut-ep’en fra sidste års vinder af Karrierekanonen landet, og ‘Kunsten at lade som om’ er en samling temperamentsfyldte, næsten emohiphoppede sange, der lover en virkelig spændende fremtid for den unge musiker, der til daglig går under navnet Laura Lilholt Andersen.

Selv om de fleste af numrene leveres med en stor portion temperament, er der masser af forskellige følelsesmæssige nuancer til stede i Angående Migs sange. Til tider er hun vred, til tider er hun sårbar, til tider er hun undrende og eftertænksom.

Nogle af sangene på ‘Kunsten at lade som om’ lyder som om, de er født ud af voldsomme følelsesudbrud (‘Jeg elsker alt hvad du hader ved mig’), mens andre har en mere følsom, efterrationaliserende stemning – for eksempel ‘Vrede kvinder’ og afslutningsnumret ‘Storbysalibi’.

De forskellige stemninger bliver serveret via autotune-vokal, skarp overdreven artikulation, trap-trommer og vrængende guitar, der på en måde minder om bølgen af emotionel Soundcloud-rap a la Lil Peep. At det så er på dansk, gør Angående Migs lyd det mere særlig.

Teksterne og deres levering er den største force på ‘Kunsten at lade som om’, og Laura Lilholt Andersen er både en stærk sangskriver og en dragende sanger. »Jeg har brug for lidt larm / jeg har brug for at lade som om«, synger hun desperat på det åbnende titelnummer, og allerede der er man fanget af hendes dystre univers.

Samtidig er det også på det tekstlige, at ep’en af og til kommer lidt til kort. Nogle fraser lyder en smule forceret poetiske, og betydningen og følelserne bag bliver svære at gennemskue. Titlen ‘Storbysalibi’ er eksempelvis spændende og klinger flot – men efter at have hørt sangen er jeg stadig en smule i tvivl om, hvad det egentlig betyder.

Angående Mig står stærkest, når hun siger tingene uden omsvøb.

»Jeg elsker alt, hvad du hader ved mig, alt det som du hader i mig«, synger hun på sangen af samme navn, og her bliver man blæst bagover af, hvor direkte og kompromisløs, hun er.

Det lyder næsten som om, Angående Mig både vokser af og nyder at blive mødt med modstand. »Jeg elsker det så meget«, understreger autotune-koret i omkvædet på ‘Jeg elsker alt hvad du hader ved mig’, og det bliver et kraftfuldt mantra gennem hele ep’en, der virkelig understreger, at Angående Mig er en kraftfuld ny musikspire, man skal holde øje med.


Kort sagt:
Angående Migs største force er hendes tekster, og hendes dystre, hiphop-inspirerede debut-ep står stærkest, når hun siger tingene uden omsvøb.

Angående Mig. 'Kunsten at lade som om'. Ep. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af