23 udenlandske album, vi glæder os ustyrligt til i anden halvdel af 2020

Årets anden halvdel er spækket med spændende udgivelser – altså, hvis vi er heldige. Nogle album er nemlig helt bekræftede, mens andre svirrer som rygter. Og nogle var annonceret for så lang tid siden, at vi er ved at blive lidt utålmodige. Vi guider til de vigtigste, der forhåbentligt er at se frem imod.
23 udenlandske album, vi glæder os ustyrligt til i anden halvdel af 2020
Cardi B. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Bright Eyes ’Down In The Weeds Where The World Once Was’ (21. august)

Conor Obersts folksy, følsomme Bright Eyes er hevet tilbage fra graven. For knap ni år siden holdt de afskedskoncert, men 21. august vender de tilbage, og singlerne er lovende.

2. Maya Hawke ‘Blush’ (21. august)

Maya Hawke er bedst kendt for sin rolle som Robin Buckley i ‘Stranger Things’, men i 2019 gjorde hun sin entré som musiker. Efter en pæn håndfuld singler ser vi denne måned endelig, om hendes indadvendte folkpop kan i fuldt format.

3. Angel Olsen ‘Whole New Mess’ (28. august)

I 2019 gav Angel Olsen os det storladne, tilnærmesvist orkestrale værk ‘All Mirrors’. Efterfølgeren går i fuldkommen modsatte grøft, idet Olsen nu optræder uden andre musikere. Albummet vil både byde på spritnye tracks og mere intime udgaver af ‘All Mirrors’-numre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Disclosure ’Energy’ (28. august)

Den engelske elektroniske duo er ikke længere de hitliste-mastodonter, de var, da de debuterede, men at dømme ud fra deres singleudspil og sidste års ‘Ecstasy’-ep, har det kun gjort dem endnu mere eventyrlystne og sprælske. Blandt andet tyder det på, at ‘Energy’ vil trække en del på alskens afrikanske musikstilarter.

5. Bill Callahan ’Gold Record’ (4. september)

Den amerikanske singer/songwriter har udgivet musik i over 30 år, men han er så sandelig stadig i storform. Sidste år imponerede han med albummet ‘Shepherd in a Sheepskin Vest’, og om blot en måned skal vi altså se, om efterfølgeren holder samme tårnhøje niveau.

6. Lana Del Rey ‘Chemtrails over the Country Club’ (5. september)

Ja, det er ikke fordi, der er kommet singler fra den amerikanske sangskriver (hvis vi altså ser bort fra hendes nylige lydbog) – men skal vi tro tidligere Instagram-udtalelser, så lander et album ved navn ‘Chemtrails over the Country Club’ altså til september. Oven på det mesterlige ‘Norman Fucking Rockwell!’ fra sidste år er der i hvert fald god grund til at glæde sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Sufjan Stevens ’The Ascension’ (25. september)

Det er endelig tid til Sufjan Stevens’ første soloalbum siden det skelsættende, dybt personlige 2015-album ‘Carrie & Lowell’. Hvis det ikke er grund nok til at glæde sig, så kan man lige måbe over albummets 80 minutters varighed og den maksimalistiske førstesingle ‘America’.

8. Idles ’Ultra Mono’ (25. september)

De på én gang optimistiske og slagkraftige postpunkere i Idles er på vej med deres tredje skive af potente politiske sange. Denne gang med en del gæster på tracklisten, heriblandt Warren Ellis, Jamie Cullum og Jehnny Beth.

9. Matt Berninger ’Serpentine Prison’ (2. oktober)

The National-forsanger Matt Berninger kastede sig i 2015 ud i sideprojektet El Vy, men til oktober er det tid til hans første soloalbum. Singlerne tyder på en singer/songwriter-klingende retning, dog stadig tilsat godt med rocket kant.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Blackpink ‘Blackpink The Album’ (2. oktober)

K-Pop-firkløveret er verdensstjerner, der har spillet for gigantiske publikumsskarer, og de har flere musikvideoer med omkring en milliard visninger. Men først nu skal de altså vise, at deres catchy melodier også kan i albumformat.

11. Adele ’30’

Vi jublede, da Adele i februar kunne meddele os, at hendes nye album ville komme til september. Vi ved stadig ikke det store om det, ud over, at hun har antydet, at titlen bliver ’30’ – men mon ikke det bliver en samling medrivende ballader om hjertesorger?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Cardi B’s andet album

Cardi B’s debutalbum ‘Invasion of Privacy’ slog os omkuld for to år siden. Den amerikanske rapstjerne antydede i april, at efterfølgeren ville lande i løbet af 2020, og i fredags fik vi så singlen ‘WAP’ som opvarmning.

13. The Cures fjortende album

Okay, vi er ved at blive lidt utålmodige. De legendariske gothrockere annoncerede for knap halvandet år siden, at de var færdige med indspilningerne til deres første album i over ti år. Alligevel har vi ikke hørt så meget som ét sekund af disse indspilninger endnu. Vi krydser fingre for, at det rent faktisk kommer.

14. Drakes sjette album

Drakes nye album er allerede 90 procent færdigt – og heldigvis kortere end hans seneste par maraton-album. Producer OVO Noel siger dog, at der går lidt tid, før de sidste ti procent er der, men mon ikke, de er der, inden året er omme?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

15. Frank Oceans tredje album

Det der single-artwork fra 2019 … Den der dobbeltsingle fra tidligere i år … Det hele tyder på, at Frank Ocean har noget på trapperne. At være Frank Ocean-fan kræver tålmodighed, og vi ved, at det nok skal lande, når vi mindst forventer det.

16. Kanye West ‘Donda: With Child’

Tidligere hed albummet ‘God’s Country’. Så skiftede det navn til ‘Donda’ (efter Kanyes mor) og var sat til at udkomme 24. juli. Så fik det et ‘With Child’ tilføjet, men udkom ikke – muligvis grundet det mildest talt kaotiske drama i Kanyes liv. Men så fik vi alligevel et albumcover. Vi håber, at det lander – og at alle i Kanyes familie får det godt.

17. Kendrick Lamars femte album

Der går så mange rygter om Kendricks næste album, at det nærmest ikke er til at finde rundt i. Men det lader til, at det er færdiggjort, og at der kommer til at være nogle markante rockindflydelser – i hvert fald, hvis man skal tro Billboard-skribenten Bill Werde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

18. Kid Cudi ‘Entergalactic’

For et års tid siden annoncerede Kid Cudi, at hans næste album, ‘Entergalactic’, ville få en tilhørende animeret Netflix-serie. Dertil har han annonceret en animeret serie bygget over Kids See Ghosts, hans fællesprojekt med Kanye – mon ikke også, der kommer ny musik i den forbindelse?

19. Migos’ fjerde album

Migos har udgivet talrige mixtapes, men kun tre egentlige album i form af ‘Young Rich Nation’ og de to ‘Culture’-album. Dette fjerde album gik tidligere under navnet ‘Culture III’, men navnet er blevet ændret (til hvad ved vi dog ikke) og udskudt, til når pandemien er overstået. Quavo har dog sagt, at vi får et ‘Quarantine Mixtape’ i mellemtiden.

20. Normanis debutalbum

Camila Cabello er allerede en superstjerne, men resten af Fifth Harmony mangler for alvor at vise, at de kan som solister. Normanis indtil videre smalle output viser dog stort potentiale, og vi længes efter at høre hende i albumformat.

21. Rihanna ‘R9’

Allerede i starten af 2019 kunne vi meddele, at Rihanna var tæt på at have færdiggjort indspilningerne til sit næste album, der går under den foreløbige titel ‘R9’. Vi har dog endnu ikke hørt så meget som et pip derfra, men Rihanna fortæller, at reggae kommer til at spille en væsentlig rolle på albummet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

22. Rosalía ‘R3’

Rosalías foreløbige titel til sit tredje album minder en del om Rihannas, og ligesom Rihanna har vi ikke hørt det mindste derfra. Den ellers ganske produktive flamencopop-sanger fortæller nemlig, at ingen af de mange singler, hun har udgivet på det seneste, vil ende på albummet, som hun påbegyndte i juli.

23. The xx’ fjerde album (og album fra Romy og Jamie xx)

The xx antydede i starten af året, at vi ville få ny musik i 2020 – efter tre års radiotavshed. Som om, det ikke var nok, er gruppens guitarist og sanger, Romy Madley Croft, også på vej med en solodebut, og beatmager Jamie xx er begyndt at røre på sin solokarriere igen. Anden halvdel af 2020 kunne let komme til at stå i The xx’ tegn.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af