The xx-sanger Romy Madley Croft annoncerer debut-soloalbum

The xx-sanger Romy Madley Croft annoncerer debut-soloalbum
Foto: Ian Gavan/Getty Images

Romy Madley Croft – bedre kendt som guitarspillende og syngende tredjedel af The xx – har afsløret, at hun er på trapperne med sit første soloalbum. Annonceringen kom i går, da hun spillede en livesession hjemmefra via Instagram.

Under hjemmeforestillingen forklarede Croft (ifølge Stereogum), at hun arbejder på albummet, der bliver »en del mere upbeat« og »ikke just kommer til at blive guitarmusik, men det kommer til at blive sjovt«. Albummets titel og udgivelsesdato er endnu ikke annonceret.

I samme lille liveshow som nyheden om Crofts solodebut, spillede hun også et nyt nummer, der helt oplagt kan tænkes at komme til at figurere på debuten. Nummeret har titlen ’Weightless’, og dømmer man ud fra den akustiske Instagram-optræden, rummer det både en del af den inderlige ømhed, Croft giver The xx’s lydbillede, krydret med lidt upbeat legesyge – ganske som hun selv afslørede om debuten.

I begyndelsen af året teasede moderskibet The xx, at de »alle har arbejdet på ny musik«, de »ikke kan vente med at dele« med os. Mens vi først troede, det betød, der kunne være nye toner på vej fra trioen som helhed, kan det være, vi i stedet burde være opmærksomme på formuleringen: »Vi har alle arbejdet på ny musik«, der unægteligt kunne lyde som om, de har arbejdet hver for sig. Jamie xx delte i sidste uge sit første solonummer siden 2015 med titlen ‘Idontknow’, så at 2020 kunne byde på endnu flere xx-solosager, ville langt fra være utænkeligt.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af