29 danske album, vi virkelig ser frem til i anden halvdel af 2020

Rygter, bekræftede udgivelser, brændende ønsker – der er lidt af det hele på denne liste, hvor vi fremhæver 29 danske udgivelser, vi glæder os til (forhåbentligt) at få at høre i det kommende halvår.
29 danske album, vi virkelig ser frem til i anden halvdel af 2020
Kidd. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

1. Fraads ‘Fraaads’ (21. august)

Med de to ep’er ‘1000 Knive’ og ‘Fryys’ har Fraads for længst markeret sig som noget af det mest spændende i dansk hiphop. Nu er det endelig på tide for den moody, melodiske hiphopduo at kaste sig over en udgivelse i fuld længde – den har fået det mundrette navn ‘Fraaads’.

2. Uffe Lorenzen ‘Magisk realisme’ (11. september)

Frontmanden bag Baby Woodrose, Spids Nøgenhat og talrige andre bands er på vej med sit tredje soloalbum. Efter alt at dømme vil det fortsætte den mere spacy psych-tilgang, som forgængeren ‘Triprapport’ tog udgangspunkt i.

3. Søn ‘Danish Crown’ (9. oktober)

Søns poetiske og konceptuelle janglepop storimponerede sidste år på debutalbummet ‘Det skandinaviske design’. Allerede om to måneder har femkløveret efterfølgeren klar i form af ‘Danish Crown’.

4. Bathshebas debut

Bathshebas hidtidige tre singler er noget af det mest vitale, der sker for tiden i dansk popmusik. Hun kunne sagtens være klar til albumformatet, men vi klager absolut ikke, hvis det er en ep, hun har i ærmet.

5. Barselonas tredje album

Både sonisk og visuelt er Barselona overgået til en rå, 90’er-agtig rockstjernestil med umiskendelige hentydninger til især Oasis. Det bliver spændende at finde ud af, hvordan denne stil vil klæde dem i fuld længde, når de formentlig kører den hele vejen på deres næste album.

6. Bettes debutalbum

Bette har trukket sin r’n’b i en del retninger på tværs af de syv sange, hun indtil videre har udgivet – og altid med stærke, medrivende vokalpræstationer fra hende. Hun arbejder på et debutalbum, og hvis de jazzede toner fra den seneste single ‘Fin Regn’ er nogen indikation, så kan vi vente os noget ganske fortryllende.

Branco.

7. Branco ‘Baba Business 2’

Sidste år gav Branco os en solid magtdemonstration i form af hans gangster-epos ‘Baba Business’. Det er snart tid til mere hæsblæsende action fra hans side, for på Instagram har han teaset, at vi snart kan vente os en fortsættelse ved navn ‘Baba Business 2’.

8. Drew Sycamores andet album

Drew albumdebuterede i 2019, og nu har hun indledt et nyt kapitel af sin karriere ved at skifte navn til Drew Sycamore og omfavne en dansevenlig 80’er-stil med den skarpe single ‘Take It Back’. Forhåbentligt fortsætter de gode takter på et album.

9. Dopha ‘The Game’

De tre singler, Sofie Dopha indtil videre har serveret os, har været både virkelig velskrevne og forfriskende rustikke i det moderne poplandskab. Hun har arbejdet længe på et debutalbum, og hvis alt går efter planen, udkommer det i løbet af dette år.

10. Elias Boussninas debutalbum

Elias Boussninas Frank Ocean-klingende univers gik lige i vores hjerter, da han ep-debuterede med ‘Shameboy’ i 2019. Han har sidenhen udgivet en pæn håndfuld singler, der på hver sin måde udforsker nye sider af hans lyd. Det lugter lidt af et nyt album.

11. Emil Kruse ‘Side B’

Emil Kruses ‘Side A’ fra i år var en solid ep med spandevis af dansevenlig, klubbet hiphop. Han meddelte dog fra starten, at udgivelsen ville være første del af et todelt værk, der skulle fuldendes senere på året. ‘Side B’ må være lige om hjørnet.

12. First Flushs femte album

I en æra, hvor blandt andre Dirt Bike og BishBusch succesfuldt blander indiefolk med autotune, må vi selvfølgelig ikke glemme den poetiske kvartet, der på visse punkter var startskuddet til tendensen. I maj udgav de Søren Holm-samarbejdet ‘Vildgæret ensomhed’, så mon ikke der er mere på vej snart?

13. Ganger ‘Tro’

Gangers ambitiøse debutalbum ‘Mørk’ var ikke blot mageløs artpop, det var også første led i en albumtrilogi. Snart kommer trilogiens andet led i form af ‘Tro’, der lader til at fortsætte den både tænksomme og eventyrlystne stil, gruppen tidligere har lagt for dagen.

Goss.

14. Goss’ debutalbum

Det er over fem år siden, Reptile Youth gik i opløsning, og siden da har forsanger Mads Damsgaard kastet sig ud i en spændende solokarriere, der indtil videre har bevæget sig over både synthpop, r’n’b og senest noget henad country. Aldrig har vi dog fået et album – men det er vel ved at være på tide?

15. Hans Philips andet soloalbum

Den tidligere Ukendt Kunstner-rapper brød mange års radiotavshed, da han sidste år udgav den fornemme solodebut ‘Forevigt’. Kort derefter udgav han to yderligere singler, så mon ikke han brygger på endnu en udgivelse?

16. Høker ‘Plastikliv’

Karrierekanonen-vinderne Høker vandt vores hjerter med debut-ep’en ‘Hænder’ sidste år. Nu er de på vej med et album betitlet ‘Plastikliv’, hvorfra vi allerede har fået et fornemt startskud i form af en synthwave-klingende genindspilning af deres debutsingle ‘Ud af dig’.

17. Iceages femte album

Da Iceage i år færdiggjorde deres seneste turné, meddelte de, at de ville gå direkte i studiet for at indspille deres femte album. Fra de sessions har vi allerede fået den Covid-19-tematiserede single ‘Lockdown Blues’, men vi venter spændt på mere.

18. Ida Laurberg ‘Phase Five’

Ida Laurbergs dystre, downbeat popmusik kommer endelig til at figurere som ep. Over fem tracks skildrer ‘Phase Five’ Kübler-Ross-modellen om sorgens fem faser – specifikt de fem faser, Laurberg gik gennem efter et breakup.

Jenny (Foto: Tue Blichfeldt/Soundvenue).

19. Jennys debutalbum/ep

Vi ville egentlig ikke klage, hvis lo-fi-trioen Jenny fortsatte mønsteret med ét track om året, for niveauet har været tårnhøjt på de to sange, vi indtil videre har fået. Men et album/ep ville altså være den skramlede forkælelse, vi ville sætte allermest pris på.

20. Josephin Boviéns andet album

Josephin Boviéns Solange- og Erykah Badu-klingende neosoul var funklende smuk på debutalbummet ‘Caramel Babe’. Sangeren, der i år skulle have spillet på Roskilde Festival, udgav i maj den på én gang pulserende og atmosfæriske single ‘Cherry Boy’, der giver os det indtryk, at en ny albumproces er sat i gang.

21. Kidds comeback-album

Okay, Kidd insisterer på, at det ikke er et comeback, men det korte og det lange er, at vi er glade for at se 10’er-hiphoppens store provokatør og festabe vende tilbage – og så iklædt pivlækker Emil Kruse-produktion. Er det ikke på tide med en ‘Greatest Hits 2020’? Numrene ligger i hvert fald klar, har Kidd sagt.

22. The Minds of 99’s fjerde album

The Minds of 99 har varmet op til efterårets store Parken-koncert med en håndfuld nye singler, herunder den fremragende ‘Big City, Bright Lights’. Mens det virker sandsynligt, at koncerten ender med at blive udskudt, håber vi, at der ikke er længe til, at singlerne får selskab at nogle flere – eventuelt et album.

Mercedess (Foto: Benjamin Graham).

23. Mercedess’ debut

Mercedess’ sky, men totalt afklarede r’n’b-univers har allerede fortryllet os på tværs af to singler. Vi glæder os til at høre mere fra hendes indadvendte gangsterunivers – uanset om det bliver i ep- eller albumformat.

24. Selina Gin & The Iconics’ debut

Nelson Can udgav i starten af året en smuk svanesang i form af ‘So Long Desire’, men forsanger Selina Gin lader snart til at være klar med noget i eget navn. Hun spillede med sit nye backingband, The Iconics, som opvarmning til The National for knap et år siden, og senest kunne hun opleves med nyt materiale til en onlinekoncert kurateret af Heartland Festival.

25. Selma Judiths debutalbum

Den harpespillende r’n’b-komet har ikke udgivet noget nyt materiale hele 2020. Alle hendes hidtidige singler har været fortræffelige, så vi håber, at tavsheden skyldes, at der er nyt lige om hjørnet.

26. Tessas debut-ep

Beskeden er lige til: Da Tessa for kort tid siden udgav singlen ‘Ghetto Fabulous’, stod der i en pressemeddelelse, at rapperen bruger sommeren på at færdiggøre sin debut-ep. Vi venter i spænding.

27. Tobias Rahims debutalbum

Tobias Rahim ep-debuterede i 2017, men hans lyd har udviklet sig meget fra den hitlisteparate poplyd, der var til stede dengang. Blandt andet er hans seneste single, den politiske hiphop-countrysang ‘Jesus’ virkelig skarp, og hvis han fortsætter i den retning, burde der være noget at se frem til.

28. Yungs tredje album

Yung er tilbage! Den aarhusianske rockgruppe med Mikkel Holm Silkjær i spidsen udgav i juni singlen ‘Progress’, og hvis den syngende guitarsolo derfra ikke er nok til at overbevise dig om, at deres comeback er tiltrængt, så hjælper det, at resten af sangen også er mesterlig.

29. Zar Paulos debut-ep

Zar Paulo har vist potentiale fra start, men dette års ‘Stop Believing’ er slet og ret en af de hidtil bedste danske sange i 2020. Aarhus-kvintettens næste skridt er en ep, har de afsløret i et Soundvenue Springer-interview.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af