Taylor Swifts nemesis har solgt rettighederne til hendes musik – hun planlægger at genindspille alt

Taylor Swifts nemesis har solgt rettighederne til hendes musik – hun planlægger at genindspille alt
Taylor Swift. (Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

For næsten præcis et år siden meldte Taylor Swift via et åbent brev ud, at det for hende var et »worst case scenario«, at Scooter Braun ejede rettighederne til næsten al hendes musik.

Musikbranche-manden, der var Kanye Wests manager under dennes beef med Swift, havde nemlig købt ejerskabet af popstjernens katalog (frem til ‘Lover’) af hendes tidligere pladeselskab.

Det har ført til en længere konflikt, hvor Taylor Swift blandt andet har meldt ud, at hun vil genindspille alle sine tidligere sange og udgive dem på ny. Dermed vil hun altså selv eje de nyindspillede versioner af numrene.

Dén plan holder Swift fast i, melder hun nu ud, selv om Scooter Braun netop har solgt rettighederne til hendes bagkatalog (efter sigende for 300 millioner dollar) til en kapitalfond ved navn Shamrock.

Swifts fortsættelse af planen skyldes, at ærkefjenden Braun stadig tjener penge på hendes musik på trods af salget, og at hun ikke selv blev tilbudt muligheden at købe rettighederne, skriver Swift på Twitter.

»Han ville ikke engang give mig en pris. De her rettigheder var aldrig til salg til mig«, skriver hun således i et opslag, hvor hun også hævder, at hun skulle underskrive en juridisk bindende aftale om ikke at tale negativt om Scooter Braun for at få lov til at købe rettighederne.

Så nu bliver det interessant at se, om Taylor Swift virkelig gennemfører sin ret radikale plan om simpelthen at genindspille hele sit bagkatalog. Det er der i hvert fald ingen anden popstjerne, der har forsøgt før.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af