Taylor Swift siger, hun bliver afpresset og forhindret i at spille sin musik på tv – læs åbent brev

Taylor Swift siger, hun bliver afpresset og forhindret i at spille sin musik på tv – læs åbent brev
Taylor Swift. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for TIME)

Taylor Swift har udgivet syv album siden sin selvbetitlede countrydebut fra 2006. Desværre er det kun hendes seneste udgivelse ‘Lover’, hun rent faktisk ejer rettighederne til selv.

Tidligere i år erhvervede forretningsmanden Scooter Braun, der i øvrigt er manager for store artister som Ariana Grande og Justin Bieber, nemlig Swifts tidligere pladeselskab Big Machine af direktøren Scott Borchetta og dermed også rettighederne til hele Swifts præ-‘Lover’ bagkatalog – mod hendes vilje vel at mærke. Swift har siden udtalt, at hun væmmes ved, at Braun, der var manager for hendes nemesis Kanye West ved højdepunktet for deres fejde i 2016, nu ejer hendes materiale, og at hun derfor planlægger at genindspille alle sine forrige album i november 2020, når der er juridisk mulighed for det.

Men nu har Braun og Borchetta efter sigende, i et forsøg på at sætte en stopper for Swifts planer, påstået, at hun ikke må optræde med sine gamle sange på tv før november 2020, fordi det juridisk set vil udgøre en genindspilning.

Det skriver Swift i et langt opslag på sine sociale medier, hvor hun også fortæller, at hun ellers havde planer om at spille et medley af sine hits fra dette årti ved dette års American Music Awards, hvor hun er annonceret som modtager af Artist of the Decade-prisen. Ligesom Netflix har arbejdet på en dokumentar om stjernen, hvor Braun og Borchetta altså også har nægtet dem brug af Swifts tidlige musik.

Swift skriver i øvrigt, at Borchetta efter sigende skulle have udtalt, at de vil give hende lov til at bruge hendes musik igen, hvis hun indvilliger i at droppe genindspilningerne og i øvrigt stopper med at tale om sagen, hvilket hun naturligvis opfatter som en trussel: »Budskabet er meget tydeligt. Grundlæggende, vær en god lille pige og hold mund – eller du bliver straffet«.

I sin afmagt over for situationen rækker Swift ud til sin enorme fanbase af Swifties og opfordrer dem til at »fortælle Scott Borchetta og Scooter Braun, hvordan I har det med det her«, ligesom hun appellerer til Brauns mange højtprofilerede klienter, der udover førnævnte Grande og Bieber også tæller blandt andre Demi Lovato og Carly Rae Jepsen, og beder dem sige fra. »Scooter er også manager for flere kunstnere, som jeg virkelig tror går op i andre artister og deres værk. Jeg håber, at de måske kan tale disse to mænd, der udøver tyrannisk kontrol over en person, som bare ønsker at spille den musik, hun selv har skrevet, til fornuft«.

Læs også: Se Taylor Swift spille akustisk Tiny Desk Concert blandt kontorartikler og bøger

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af