‘Twenty Sexy Playlist’: Hiphoptalentet FVN fyrer den ene citerbare punchline af efter den anden på lovende debut-ep

‘Twenty Sexy Playlist’: Hiphoptalentet FVN fyrer den ene citerbare punchline af efter den anden på lovende debut-ep
FVN. (Foto: Nikolaj Rohde Simonsen)

Jeg hørte første gang den spirende dansk-eritreiske rapper FVN, da hun for godt et år siden udgav singlen ‘Baddest’. Øjeblikkeligt var jeg klar over, at det her var et talent, der var værd at følge. Hun havde et fremragende greb om beatet, hun osede af karisma og attitude, og som lyriker fyrede hun den ene kække, slagkraftige og ikke mindst vittige linje af efter den anden.

Det følgende års tid udgav hun yderligere fire singler, og ret konsekvent kunne jeg egentlig beskrive hendes evner på samme måde. Hun holdt det flotte niveau, som hun satte med ‘Baddest’, og vi fik således den ene banger efter den anden. Nu er alle fem samlet på ep’en ‘Twenty Sexy Playlist’, hvor de har fået selskab af det korte intronummer ‘Twenty Sexy (Freestyle)’.

Og som sagt: Håndværket er godt. Der er ikke ét nummer på ‘Twenty Sexy Playlist’, der ikke har en pæn håndfuld citerbare linjer. Ser vi bort fra intronummeret (der ikke har noget omkvæd), er der ikke én sang, hvor omkvædet ikke binder tracket godt sammen – omend det på ‘Baddest’ er en kende mindre punchy end på de øvrige sange.

Men ‘Twenty Sexy Playlist’ savner alligevel lidt inspiration. Igen: jeg kan beskrive FVN’s evner som rapper på samme måde på tværs af hele tracklisten. Ikke at sangene føles ens, for der er sørget for beats og hooks, der giver hvert track sin egen unikke soniske personlighed. Men hver eneste sang efterlader mig med den samme opfattelse af FVN: Hun har pissegod magt over mikrofonen, hun er rig på morsomme punchlines, og hun oser af selvtillid.

Der er ikke nogen store svipsere, fordi ep’en spiller sine kort så sikkert hele vejen igennem. Og jeg kan absolut lide det, jeg hører. Men jeg håber, at det her kun er en smagsprøve. FVN er god til punchline-baseret, selviscenesættende braggadocio med skarpe hooks, men kan hun lave storytelling-tracks? Kan hun blotte sig emotionelt? Kan hun arbejde med mere eksperimenterende sangstrukturer? Kan hun rappe noget så provokerende, at man taber kæben?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jeg antager et eller andet sted, at svaret er ja, for de få, udadtil ret små chancer, der bliver taget på ‘Twenty Sexy Freestyle’, fungerer. Når hun kaster sig over housebeats (‘Work’, ‘Like Boom’) frem for mere typiske hiphopproduktioner, lyder hendes flow om muligt endnu bedre. Når hun får et sungent omkvæd fra Sandra Hussein på sextracket ‘Cadillac’ opstår der en fed dynamik.

Den dag, FVN kaster sig ud i noget mere opsigtsvækkende og grænsesøgende, tror jeg, hun for alvor kan markere sig på den danske hiphopscene. Men indtil videre er hun et lovende talent, som jeg afgjort glæder mig til at høre mere fra.


Kort sagt:
Der er ikke langt mellem de citerbare linjer og de catchy hooks på ‘Twenty Sexy Playlist’, og selv om ambitionsniveauet godt kunne tåle at være højere, markerer FVN sig som et lovende navn i dansk hiphop.

FVN. 'Twenty Sexy Playlist'. Ep. Wasted.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af