Musikårets otte bedste memes – fra Diddy-dyk til DJ Khaleds corona-look

2020 har været et rædsomt år, men heldigvis har der været nogle episoder, som har fået os til at trække på smilebåndet. For internettet er internettet – og tak for det; vi har haft brug for grinene. Her er de bedste memes fra musikåret 2020.
Musikårets otte bedste memes – fra Diddy-dyk til DJ Khaleds corona-look

1. Travis Scott x McDonald’s (skøre) merch – og samarbejde i det hele taget

En pude? Virkelig?

Tænk sig at være en af de McDonald’s-medarbejdere, der skulle høre de fire famøse ord »Cactus Jack sent me« om og om igen. Tænk sig, at nogen overhovedet har sagt det! Det er jo lidt morsomt, så selv om det egentlig virkede meget uskyldigt, at Travis Scott slog pjalterne sammen med fastfoodkæden, kunne der ikke sættes en stopper for memes i massevis.

Men hvis man tog et nærmere kig på kampagnen, blev det faktisk skørt. For det kunne faktisk lade sig gøre at blive ejer af en (igen skør) omgang merch; en vintage madkasse, en frokostbakke, en Happy Meal-inspireret taske – og vigtigere endnu: En papfigur af Travis Scott i menneskestørrelse (1,8 meter høj) samt en næsten én meter lang pude, som forestiller … en McNugget.

Skørt skørt skørt.

2. Diddy-dyk repræsenterer 2020

Jay-Z gjorde det i 2013. Diddy gjorde det i 2020. Hvad er der med rappere og hovedspring gone wrong?

Dog har Diddy-dykket jo en helt anden betydning år 2020 taget i betragtning, for det blev hurtigt et symbol på, hvordan vores forventinger så ud, og hvordan de efterhånden begyndte at sænke sig mere og mere for hver dag, hver uge og hver måned, der gik.

Det ironiske er egentlig, at hovedspringet i sig selv er sjovere end nogle af de memes, det generede – men igen, så ved man også, at det har været (og stadig er) rigtig rigtig (reddi’ reddi’) sjovt.

3. X Æ A-12 … X Æ A-Xii … bare … hvad?

Som nogle måske ved, blev Grimes og Elon Musk forældre til en dreng i maj, og tillykke tillykke tillykke – men det blev altså til lidt af en meme-fiesta, da navnet på den lille baby blev offentliggjort.

X Æ A-12. Yes. Det var navnet, men ifølge lovgivningen i Californien er det jo slet ikke lovligt at inkludere symboler eller tal, såfremt navnet skal være legalt. Så da powerparret valgte at ændre deres søns navn til X Æ A-Xii, gik Internettet for alvor amok.

Men lad os lige break it down, for hvad betyder det egentlig? De kløgtige kom måske hurtigt frem til den konklusion, at det var et akronym, men hvis du ikke endnu ved for hvad, får du Grimes’ egen Twitter-forklaring her:

X: Står for en ukendt variabel.
Æ: Grimes’ elverske betegnelse for Ai, som betyder kærlighed eller kunstig intelligens.
A-12 (eller Xii i romertal): En forløber for SR-17, som er parrets yndlingsfly, der dog ikke er associeret med våben eller noget forsvar, kun hastighed – altså god i kamp, men ikke voldelig.

Forvirringsniveauet steg lige, men måske giver det mening for nogle, bare ikke for en del trolls derude.

4. M.I.A.’s spacey vers på ‘Franchise’

Prøver M.I.A. virkelig at kommunikere med rumvæsener på sit vers i Travis Scott-nummeret ‘Franchise’?

»’Scuse me, zi-zi-zi-zi-zi-zi-zi-zi, don’t be missin’ man / Mississippi, dip a sippy, make ’em happy, make ’em copy / make ’em get me Chippi Chippi«.

Hvad filan er det her? Altså jeg spørger ikke … men det undrede mange sig over, og det blev portrætteret på forskellig vis.

Nogle ærgrede sig jo i ægte rager-stil. For nu hvor det har været en sjælden fornøjelse at få ny Travis Scott-lyd, så kommer M.I.A. og ødelægger det hele?! Det er heller ikke okay … det kan I vel nok godt forstå?

5. Soundvenue elsker Tessa (!)

Selvironi har aldrig skadet nogen!

Sidste år stod Danskmusikmemes for nogle af de sjoveste danske memes, og i år skal Instagram-profilen da med på listen igen, om det så er på vores egen bekostning.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vi ved godt, vi poster meget om Tessa. Men lad os være ærlige: Hun er jo MEGA sej. Så tilgiv os – eller tilslut os i jubelen – for opslagene stopper nok ikke lige foreløbig.

Eller lad mig omformulere: Vi stopper ikke, før Tessa gør. Hvem elsker desuden ikke lidt ekstra olie på salaten?

6. Eminem til Oscar-prisuddelingen? ZzZZZzZz.

Hvad lavede Eminem til Oscar-uddelingen? Dét er et spørgsmål for sig, men i denne feature skal det handle om reaktionenerne, og her satte Martin Scorsese altså barren højt, da han lige tog sig friheden til at nuppe en lille blunder under rapperens optræden med ‘Lose Yourself’.

Nogle fik denne priceless reaktion til at handle om instruktørens holdning til Marvel-manien. I oktober 2019 kritiserede Scorsese nemlig Marvel-film; udpegede at de ikke var film og sammenlignede dem med forlystelsesparker. Og jo, det er lidt sjovt.

Hvis man kaster et flygtigt blik hen over resten af publikum, er det næsten lige underholdende. Det er forundringen i mange af ansigterne, der gør det for mig. Det halvakavede forsøg på at boppe frem og tilbage med hovedet, mens der i virkeligheden bliver tænkt: ‘Hvad sker der egentlig lige her?’ (Se: Idina Menzel, Billie Eilish, Finneas, Questlove).

7. XXL’s Freshman Class sidder jo aldrig i skabet

Hvis du er sand hiphopfan, eller hvis du bare følger med i periferien, ved du måske, at hiphopmagasinet XXL hvert år udpeger de kunstnere, som – i deres optik – udgør de største nye håb i hiphoppens verden. 

For 13. år i træk offentliggjorde de i august årets Freshman Class, som består af Polo G, Lil Tjay, Jack Harlow, Chika, Calboy, Lil Keed, Fivio Foreign, Rod Wave, Baby Keem, NLE Choppa, Mulatto og 24kGoldn.

Magasinet er tidligere blevet kritiseret massivt for at være et skridt bagud i forhold til at inkludere navne af relevans, meeeeeen det fører jo også til memes af verdensklasse, for ingen er jo altid rigtig tilfredse, vel?

Der var for eksempel tale om et (kæmpe!) Don Toliver-snub, da han på glimrende vis albumdebuterede tilbage i foråret med ‘Heaven or Hell’. Hvorfor var han ikke på listen?

Anyways.

Som en lille bonus var der også en række andre memes, der fyldte. Der er nemlig i traditionen tro altid en cypher med årgangen, og der blev altså sat ild til den, da Atlanta-talentet Mulatto rappede »I ain’t even fuck a rap nigga yet / but if Fivio want to, then I ain’t gon’ pass on«, hvorefter en semi-slesk grimasse viste sig i ansigtet på drill-rapperen Fivio Foreign, som hun jo refererede til.

Det gik rent ind på internettet, som faktisk allerede havde latterliggjort Fivios’ alder (30 år), der hævede gennemsnittet en del, nu hvor alle andre var mellem 19-21 år. Du kan godt selv se det, ik’ Fivio? Hov, nu gik det vist lige lovlig meget ud over ham, men det kan vi jo ikke gøre for.

8. Fra »we the best« til »we depressed«

Ingen skam, DJ Khaled. Det skete (og sker stadig) for os alle. Vi er trætte, vi er triste. Meeeeen du tog det altså lige til et helt andet niveau tilbage i april. Fair nok, at det ikke var lige så nemt at få en klipning eller en trimning, men kom nu lidt. Uanset hvad – og i forlængelse af Diddy-dykket – repræsenterer det vel bare, hvad 2020 gjorde ved os i længden.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det har været et tærende, drænende og ensomt år, der har testet vores tålmodighed gang på gang. Vi har skulle omstrukturere vores liv, omdirigere følelser, forholde hos til politiske verdenskriser mere end nogensinde før. Samtidig er vi for alvor blevet konfronteret med det faktum, at mennesker har det bedst i flok, og det har været det værste ikke at kunne dyrke den mentalitet.

Nu blev det lidt tungt, men DJ Khaled får de tanker til at florere i hovedet på os, for vi gik virkelig fra »we da best« til »we depressed«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det vigtigste, vi har gjort, og fortsat kan gøre, er at grine, når muligheden byder sig – om det er sammen eller hver for sig, så man kan få udløst nogle endorfiner i disse sære tider og lolle bare en lille smule over det mærkværdige år, vi alle har været igennem.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af