17-årig popkomet er i gang med at slå alle rekorder med debutsingle

17-årig popkomet er i gang med at slå alle rekorder med debutsingle
Olivia Rodrigo. (Foto: PR)

Hun er kun 17 år gammel, men hun har allerede slået verdensrekorder på Spotify og sidder tungt på førstepladsen på hitlisterne over hele verden, inklusive herhjemme.

Hendes navn er Olivia Rodrigo, og med singlen ‘Driver’s License’ har hun skabt den måske største sang i verden lige nu.

Over weekenden slog sangen rekorden på Spotify for flest streams på én uge med hele 65,8 millioner afspilninger. I sidste uge erobrerede den rekorden for flest streams på én dag for en ikke-julesang med 17 millioner afspilninger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Siden udgivelsen den 7. januar er sangen blevet afspillet over 110 millioner gange på Spotify, hvor den lige nu ligger nummer et på den globale hitliste, samt 41 millioner gange på YouTube. Og så har den lagt TikTok ned, hvilket har været en væsentlig katalysator for det virale hit.

Rodrigo er ikke kommet sovende til succesen. Hun har sunget og spillet klaver og guitar fra barnsben og har desuden gjort sig bemærket som barnestjerne hos Disney, hvor hun har medvirket i serien ‘Bizaardvark’ samt den aktuelle ‘High School Musical: The Musical – The Series’.

I arbejdet med ‘High School Musical’-serien blev Rodrigo opfordret til at skrive sange til soundtracket, hvilket blandt andet resulterede i hittet ‘All I Want’, der kort markerede sig på den amerikanske hitliste.

Men det er altså med popballaden ‘Driver’s License’ om ulykkelig kærlighed, at Rodrigo for alvor har skabt det globale hit, der kan gøre en til verdensstjerne over natten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af