Derfor blev Lil Wayne og Kodak Black benådet

Derfor blev Lil Wayne og Kodak Black benådet
Donald Trump og Lil Wayne i 2020. (Foto: via Twitter / Lil Wayne)

Mere end 140 personer blev benådet af Donald Trump, inden han gik af som præsident i går formiddag – herunder Lil Wayne og Kodak Black.

Men hvad er begrundelserne bag deres benådninger?

Ifølge BBC blev beslutningen om at benåde Lil Wayne fra anklager om ulovlig våbenbesiddelse begrundet med, at Wayne »havde udvist generøsitet via sit engagement til forskellige velgørende formål, inklusive donationer til researchhospitaler og adskillige madbanker«.

På Det Hvide Hus’ hjemmeside fremgik det yderligere (ifølge BBC), at benådningen særligt var slået igennem takket være forretningsmanden Brett Berish, der er direktør for Sovereign Brands. Han beskrev nemlig Wayne som en »troværdig, godhjertet og generøs« person.

Kodak Black blev samtidig beskrevet som en »prominent kunstner og samfundsleder« i begrundelserne fra Det Hvide Hus:

»Han har forpligtet sig til at støtte diverse velgørenhedsindsatser, blandt andet at forsyne studerende, familier til dræbte politifolk og underprivilegerede med uddannelsesressourcer«.

Ifølge de officielle begrundelser hos Det Hvide Hus har han også »betalt for bøger til skolebørn, skaffet forsyninger til dagtilbud, skaffet mad til de sultne og årligt forsørget underprivilegerede børn under juletiden«.

Lil Wayne er nu en fri mand, mens Kodak Black, der blev løsladt fra fængslet tre år før tid for en dom om ulovlig våbenbesiddelse, mere eller mindre skal direkte i gang med at forberede sit forsvare til næste retssag.

Black er nemlig sigtet for voldtægt i en flere år gammel sag, der er blevet forsinket grundet covid-19. Han står til op mod 23 års fængsel.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af