Internettet synes, det ligner, at Jamiroquai var med til at storme Kongressen

Internettet synes, det ligner, at Jamiroquai var med til at storme Kongressen
Jamiroquai-frontmanden Jay Kay i 2010. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

Man tabte både næse og mund, da den siddende amerikanske præsident i går aftes opildnede tusindvis af sine støtter med grundløse anklager om fusk med sidste års valgresultat, der sikrede Joe Biden sejren som USA’s næste præsident.

Men absurditeterne i Trumps USA er så småt blevet overgået på Twitter, hvor et noget uventet navn pludselig begyndte at trende i kølvandet på belejringen af Kongressen: Det britiske funkband Jamiroquai, der havde sin storhedstid i 90’erne og starten af 00’erne.

Internettet har nemlig bidt mærke i en – mere eller mindre – slående lighed mellem en MAGA-oprørere og frontmanden i Jamiroquai, Jay Kay.

Den iøjenfaldende Trump-tilhænger, der indtog Kongressen iført horn, pels og ansigtsmaling og med bar overkrop, er selvfølgelig ikke Jay Kay, men derimod en fyr ved navn Jake Angeli, der er hardcore Trump-støtte, QAnon-konspiratoriker og amatørskuespiller.

Men de mange memes der sammenligner ham med Jamiroquai er et lille lyspunkt i en ellers turbulent og dybt foruroligende tid på den anden side af Atlanten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af