Tessa sætter spot på ligestilling i slagkraftig nytårstale: »Der er noget galt på et dybere plan«

Tessa var inviteret i Deadline-studiet på DR2 for at holde programmets nytårstale 1. januar, og den 23-årige hiphopkomet leverede virkelig varen.

Tessa brugte sin taletid på at tale om et emne, der ligger hende meget på sinde: Ligestilling.

Hun fortæller blandt andet om, hvordan hun er blevet mødt med stødende kommentarer omkring sine tekster, som nogle mener er »provokerende og stødende for især unge piger« – selvom hendes tekster ikke er så meget frækkere end hendes mandlige kollegaers.

»Det hele kommer tilbage til en grundlæggende opfattelse af kvinders seksualitet som noget skamfuldt«, siger Tessa blandt andet i den hårdtslående nytårstale.

»Det er udtryk for et kvindesyn, der stadig lever i alle afkroge af samfundet. En kvinde, der udlever og udtrykker sin seksualitet, er enten uden selvværd og selvrespekt, eller en svigtet sjæl, der i virkeligheden søger kærlighed og bekræftelse«, fortsætter hun.

Tessa fortæller også, hvordan tusindvis af kvinder og piger har fortalt hende, at de føler sig set og bestyrket af hendes lyrik og udtryk: »Min rap giver dem en følelse af selvtillid og empowerment«.

Tessa fastslår især, at modreaktionen mod hende er symptomatisk for et dybere samfundsproblem: »Når kvinder er i tvivl om, hvorvidt de er blevet voldtaget og enten bebrejder sig selv eller frygter mistro fra autoriteter, så er der noget galt på et dybere plan. Jeg ved, hvad jeg taler om«, lyder det blandt andet.

Talen blev et brag af en afslutning på Tessas store 2020, hvor hun blandt andet modtog en Danish Music Awards for årets nye navn, hittede med sange som ‘Blæstegnen’, der havde selveste Helle Thorning-Schmidt med i musikvideoen, ‘Til banken’, ‘Bål’ og ‘Glo på mig’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af