‘Twilight’-fans var »forfærdeligt« racistiske over for FKA Twigs, da hun var forlovet med Robert Pattinson

‘Twilight’-fans var »forfærdeligt« racistiske over for FKA Twigs, da hun var forlovet med Robert Pattinson
FKA Twigs. (Foto: Matthew Stone.)

Hardcore fans kan være fuldkommen nådesløse og brutale. Det mærkede FKA Twigs for alvor, da hun fra 2014 til 2017 dannede par med Robert Pattinson i kølvandet på hans ‘Twilight’-storhedstid.

I et interview med podcasten ‘Grounded With Louis Theroux’ genkalder musikeren, hvordan hun konstant blev sammenlignet med aber af Pattinsons fans, og hvordan oplevelsen satte dybe spor i hendes selvtillid og selvbillede.

»Det var virkelig, virkelig forfærdeligt. Og det skete på et tidspunkt, hvor jeg ikke følte, at jeg kunne tale om det overhovedet. Han var deres hvide Prins Charming, og jeg tror, at de syntes, at han bestemt skulle være sammen med en hvid og blond kvinde og ikke mig. Hvad end jeg gjorde på daværende tidspunkt, ville folk finde billeder af aber og få det til at ligne, at aberne gjorde det samme som mig. Så hvis jeg havde en rød kjole på, ville de dele billeder af en abe i en rød kjole. Eller hvis jeg cyklede, ville de finde billeder af en abe på en cykel«.

Hun fortsætter: »Jeg kan huske, at det havde en massiv dysmorfofobisk effekt på mig i omkring seks måneder til et år. Hver gang jeg så et billede af mig selv, ville jeg tænke: ‘Åh gud, jeg ligner en abe, og folk kommer til at sige, at jeg ligner en abe, så jeg bør virkelig prøve at skjule det, så folk ikke kritiserer mig for det«.

FKA Twigs er lige nu aktuel med singlen ‘Don’t Judge Me’, der har UK-Drill-stjernen Headie One som feature. Meget kunne tyde på, at hun snart er klar med opfølgeren til det mesterlige album ‘Magdalene’ fra 2019.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af