Tre fordele og tre ulemper ved at få en gigantisk lyserød diamant sat ind i panden

Lil Uzi Vert beviser endnu engang, at han lever på en anden planet end alle os andre.
Tre fordele og tre ulemper ved at få en gigantisk lyserød diamant sat ind i panden
Lil Uzi Vert. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

Det er et klassisk dilemma: Skal man, eller skal man ikke få en kæmpestor lyserød diamant til næsten 150 millioner danske kroner indopereret i sin pande? Det kan være svært at beslutte sig, for der er jo gode argumenter både for og imod sådan et indgreb.

Så nu, hvor Lil Uzi Vert har kastet sig ud i eventyret og brugt en stor del af sin opsparing på at få en ædelsten plantet midt i panden (eller i hvert fald cirka midt i panden), har vi opridset nogle af fordelene og ulemperne ved den excentriske rappers nye ansigtsudsmykning.

Vi starter, som man bør, med de dårlige nyheder.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ulempe #1: Lil Uzi Vert har nærmest bogstavelig talt fået en målskive i panden

Der har allerede været mange memes, der gør grin med Lil Uzi Verts nye diamant. Der er især mange, der sammenligner ham med Marvel-karakteren Vision, der også har en sten i panden – og så er der mange, der har sagt, at nogen nok vil gøre som ‘Avengers’-skurken Thanos og rive ædelstenen ud af panden på ham.

Det er selvfølgelig en joke, men den gemmer nok et korn af sandhed, for når man går rundt med mange millioner dollar siddende i panden, bliver man et oplagt mål. Altså: Rapperen har bogstavelig talt en formue klasket midt i ansigtet. Han må hellere passe på fra nu af.

Ulempe #2: Rapperen kan dø, hvis stenen ikke bliver taget ud ordentligt

Det har han i hvert fald selv sagt. Lil Uzi Vert har uploadet et billede, hvor han tilsyneladende bløder fra det sted, diamanten er sat ind, og samtidig skrevet at hvis stenen ikke fjernes ordentligt, kan han dø.

»Nej, helt seriøst«, understregede rapperen i tweetet, inden han efterfølgende slettede det. Det er jo lidt foruroligende.

Slettet tweet af Lil Uzi Vert. (Foto: Screenshot)

Ulempe #3: Det bliver umuligt at holde øjenkontakt fra nu af

Denne her er måske ikke lige så alvorlig som de to første punkter … men Philadelphia-rapperen må nok hellere vænne sig til, at de folk, han taler med, har øjnene fæstnet på et vist punkt i panden i stedet for at se ham i øjnene.

Til gengæld har Uzi altid et spændende samtaleemne. For eksempel forestiller vi os, at han nok en dag kommer til at bruge en del tid på at forklare sine fremtidige svigerforældre, hvad den lyserøde tingest går ud på.

Men okay, lad os ikke være så sortseer-agtige. Der er jo masser af gode grunde til at indkapsle en diamant i sin egen pande. Ikke…?

Fordel #1: Stenen giver Uzi adgang til et helt nyt tekstunivers

Her på redaktionen er vi store Lil Uzi Vert-fans, men selv vi har måttet sande, at rapperen måske er løbet tør for ting at rappe om.

Det er for eksempel blevet lidt et meme, at han elsker at nævne, hvor høj han er, når han står på sine penge: »Stand on my money, now I’m 6’6”«, lød det på ‘Sanguine Paradise’, mens han sidste år var vokset endnu mere og på ‘Myron’ rappede »I stand on my money, then my height, it turn to 9’10”«. Gentagelserne har også ramt hans brand-namedropping. På ‘Pop’ namedroppede han således Balenciaga 15 gange i træk.

Derfor er det nok en velsignelse, at ansigtsdiamanten nu åbner en helt ny verden i forhold til Lil Uzi Verts tekster. Det kan nok holde ham kørende i hvert fald et par album mere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fordel #2: Nu har han altid en natlampe

Vi siger ikke, at diamanten har magiske kræfter. Men et eller andet må den jo kunne. Måske skyde laserstråler? Eller i det mindste lyse lokalet op.

Så kan Lil Uzi Vert i hvert fald altid bruge sin pandesten som natlampe. Og hvis han nogensinde bliver minearbejder, så har han også allerede lygten indgraveret i hovedet.

Fordel #3: Ingen anden rapper har gjort noget som det her

Det her er måske i virkeligheden den helt store grund til, at Lil Uzi Vert har fået sin pandediamant. For han er en ener på hiphopscenen, der lige tager et skridt videre, end de andre – også selvom rapperen Sauce Walka for tiden råber højt om, at han altså også har en diamant i hovedet.

Rapperens seneste udgivelse, ‘Eternal Atake’, var en fascinerende rumrejse af et hiphopalbum, der satte nye standarder for trapscenen – vi gav seks stjerner. Da han sidste år gav en livestreamet coronakoncert, brugte han hele showet på at sprælle rundt på gulvet, breakdance og lave manga-agtige ansigtsudtryk til kameraet: »Intet mindre end kunst«, kaldte vi den optræden.

Rapperen var også en af de første hiphopkunstnere, der kastede sig helt ud i den nu så populære stil med piercinger, ansigtstatoveringer, farvet hår og rockstjernenykker.

Så ja: Lil Uzi Vert er, helt enkelt, ikke som de andre. Han er et unikum. Et unikum med en kæmpe diamant i panden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af