Nyd lige denne fantastisk kitschede video fra tiden før Justin Bieber og Chance the Rapper blev så frelste

Chance the Rapper-samarbejdet ’Holy’ er et lidt for højtideligt øjeblik på et ellers stærkt nyt popalbum fra Justin Bieber. Men der var engang, hvor de to stjerner var langt fra lige så hellige.
Nyd lige denne fantastisk kitschede video fra tiden før Justin Bieber og Chance the Rapper blev så frelste
Justin Bieber og Chance the Rapper på Coachella, 2014. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Kan du huske 2013?

19-årige Justin Bieber var stadig en teenagestjerne med kroniske hundehvalpeøjne, og 20-årige Chance the Rapper var takket være det sublimt skæve og mildt jazzede mixtape ’Acid Rap’ blevet udråbt til en af hiphoppens største nye talenter.

Bieber var svigermors drøm. Chance var en undergrundsrapper, der navngav sit gennembrud efter LSD.

Det lå altså, mildt sagt, ikke lige i kortene, at de her to musikere skulle lave en sang sammen. Men mærkeligere ting er sket i musikhistorien, og som led i sin #MusicMondays-serie udgav Justin Bieber i december 2013 ’Confident’ med Chance the Rapper som gæst.

Sangen – og den medfølgende musikvideo – er et helt vanvittig godt billede på, hvad der er sket med både Bieber og Chance siden 2013. ’Confident’ var endda starten på et lille musikalsk parløb, der inklusive ’Holy’ fra Justin Biebers vellykkede nye album ’Justice’ har budt på en håndfuld samarbejder – to af dem godt nok på et par DJ Khaled-tracks.

Prøv at trykke play på videoen: Det er den vildeste tidsrejse.

Tilbage til en tid, hvor de nu så prædikende Bieber og Chance var markant mindre frelste – og endnu ikke gifte mænd, der mere eller mindre kun kan synge og rappe om, hvordan og hvorfor de elsker deres bedre halvdele.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Justin Bieber render rundt med skoletaske, højt hår og alt for stort tøj, mens han jagter videoens kvindelige hovedperson og synger universelt kiksede (og ret lumre) linjer som »then she started dancing, sexual romancing« og »she said it’s her first time / I think she might have lied«.

Dansesekvenserne og hele stemningen er så åbenlyst et forsøg på at gøre Bieber mere ’fræk’, voksen og Justin Timberlake-agtig, og den der lille filmsekvens omkring to minutter inde er så tåkrummende kitsch på en hysterisk (ufrivilligt) sjov facon.

Og så er der Chance the Rapper, der kommer ind med hat og en komplet uregerlig energi, mens han rapper linjer som »she never forget to ride like a bicycle« og »it goes her, blank, blank, and rock and roll« som en omskrivning af ’sex, drugs and rock and roll’.

Altså, wauw! Var Biebers fanbase i 2013 ikke mestendels tweens?

Som du nok kan læse, har jeg altid haft en lidt mærkelig interesse i det her nummer. Og det kom op i min hukommelse igen, da Bieber og Chance sidste år mødtes på ’Holy’.

Det ekstremt bouncy beat på ’Confident’ er fantastisk, Chances karisma er ikke til at skyde igennem, og Biebers drengede ’charme, selvtillid og lækkert hår’-attitude er så kikset og upassende, at resultatet bliver ekstremt fascinerende, så snart man ser hele spektaklet gennem en linse af kitsch og camp.

Spoler man tiden frem til 2020 og samarbejdet ’Holy’ er der imidlertid sket ting og sager.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»I know we believe in God, and I know God believes in us«, rapper Chance afsluttende på sangen, hvor de to stjerner proklamerer deres kærlighed til både deres koner og Gud foroven.

Og begge dele – det at blive gift og erkende sin tro til Gud – er noget, der med årene har fyldt mere og mere i begge kunstneres karrierer.

Justin Biebers Instagram er, når han ikke lige udgiver et nyt album, plastret til i kristne budskaber, mens Chance the Rapper gik all-in på 2019-albummet ’The Big Day’, der handler om hans bryllup og ægteskab – det blev en gigantisk fiasko.

Der er sket meget på otte år. Og når man laver musik (om sig selv), så afspejler sangene også den virkelige udvikling, som kunstnerne har været igennem.

Der er stor forskel på at være 19 og 27 år gammel. Der er en verden til forskel. Men nogle ting ændrer sig ikke.

For Justin Bieber og Chance synger på faktisk stadig om kærlighed – men i stedet for at gøre det som et par liderlige teenagere med lidt for mange hormoner, falder de nu på knæ foran deres eneste ene.

Den nuværende inkarnation er måske den mest dybsindige. Men ’Confident’-udgaven er klart den sjoveste.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af