Smukfest fastholder optimismen: »Vi kommer til at holde festival i år«

Smukfest fastholder optimismen: »Vi kommer til at holde festival i år«
Smukfest.

Det var dårligt nyt, da en særlig ekspertgruppe i går afleverede deres rapport med anbefalinger til sommerens musikfestivaler.

Anbefalingerne gjorde, at det så usandsynligt sort ud for festivaler som Roskilde, NorthSide og Tinderbox, der alle ligger på den forkerte side af sommeren.

Anderledes positivt ser det dog ud for Smukfest, der efter planen løber af stablen fra 4.-8. august. Talsperson Søren Eskildsen fastslår over for dr.dk: »Vi kommer til at holde festival i år«.

Han uddyber over for dr.dk: »Vi har planlagt forsigtigt hele vejen, som vi er blevet bedt om, og vi har også kompetencerne til at skabe et godt og sikkert arrangement. Og hvis restriktioner bortfalder 1. august, som man regner med, så kan vi godt gennemføre«.

Den nuværende genåbningsplan er, at alle restriktioner frafalder, når alle over 16 år får tilbudt en vaccine i, hvilket lige nu er sat til at ske 1. august. Samtidig ophører det udendørs forsamlingsloft 11. juni – dog med fortsatte restriktioner for større arrangementer som festivaler.

I en pressemeddelelse udtaler Eskildsen om ekspertgruppens rapport: »Det er vigtigt at huske på, at vi kun taler om anbefalinger, og nu afventer vi den politiske beslutning og konkrete datoer, som vi har en forventning om, vil se positiv ud for os. Vi forventer nemlig, at planen for de store arrangementer kommer til at følge genåbningen af samfundet«.

Partierne bag rammeaftalen for genåbningen af Danmark mødes mandag den 26. april for at gennemgå ekspertgruppens anbefalinger og fastlægge de endelige restriktioner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af