Dansk stjerneproducer fik stjålet et helt studie og sange lavet med Gilli og Tessa: »De ville afpresse mig for 170.000«

Kewan Pádre startede året med karrierens største nedtur. Men produceren lod sig ikke slå ud og springer nu ud som soloartist.
Dansk stjerneproducer fik stjålet et helt studie og sange lavet med Gilli og Tessa: »De ville afpresse mig for 170.000«
Kewan Pádre. (Foto: Philip Temple)

Den danske producerstjerne Kewan Pádre sad i Dubai, hvor han tilbragte nytårsaften, da han fik opkaldet, der er alle musikeres værste mareridt.

Der havde været indbrud i hans studie kort efter nytår, fortalte hans udlejer ham. Tyvene havde taget alting: Computere, højtalere, mikrofon, harddiske, det hele.

»Det er det værste, der kan ske for en producer«, sagde Kewan umiddelbart efter indbruddet i januar, da jeg fangede ham på telefonen. Men den episode var faktisk kun begyndelsen.

For Kewan Pádre – der står bag hits for folk som Molo, MellemFingaMuzik, Tessa, Gilli, Node, Iswaal og mange (mange!) flere – fortalte dengang, at han siden blev afpresset af tyvene, der ville have et sekscifret beløb for at give ham studieudstyret tilbage.

Det fik produceren op i det røde felt. Han lagde et opslag på Instagram, hvor han bad om hjælp til at få tingene tilbage, og han lød både vred og skuffet, da jeg talte med ham i starten af året.

Tingene har dog ændret sig siden, fornemmede jeg, da jeg igen fik fat på Kewan Pádre på telefonen for nylig. Han har nemlig netop lanceret sit nye soloprojekt under navnet Kewan Ligger Beatet Normal og udgivet sangen ’No Fugazi’ med Carmon.

Carmon og Kewán Padre. (Foto: PR)

Produceren virkede anderledes optimistisk omkring alt, på trods af at meget udstyr, inklusive harddiske med musik, stadig ikke er dukket op.

På den måde er historien om Kewan Pádres 2021 fortællingen om en mand, der først mister alt, men så alligevel får vendt det hele til en succeshistorie i form af et soloprojekt.

Første samtale, januar 2021:

»Om morgenen får jeg et opkald fra min udlejer, der siger: ‘Hey, rummet til jeres studie er åbent. Meget af jeres gear er væk’. Så siger jeg til hende: Please, lad være med at give mig hjertestop. Bare fortæl mig, hvad der mangler?«

»Så siger hun: ‘Okay – der mangler ret meget. Dine højtalere er væk’. Og jeg tænker: Højtalerne sidder jo inde i væggen. Det viser sig så, at de har tømt hele studiet. Og det værste er, at jeg ikke engang har forsikring, fordi det hele var så nyt, og jeg har haft så meget at se til«.

»Der er så en Instagram-profil, der skriver til mig, at de har alle mine ting. De sender mig billeder af udstyret og prøver at afpresse mig. De vil afpresse mig for 170.000 kr. Jeg har sagt til dem: Smid det hele ud, I får ikke en krone af mig. Det eneste, I kan få, er 20.000, hvis I stiller det hele tilbage«.

»De bliver ved med at sende mig billeder af tingene, og de vil ikke sige, hvor de vil mødes. Så jeg har sagt til dem: I kan ikke sælge udstyret til nogen. Hvis I prøver at sætte højtalerne i, bliver det opdaget, for man kan ikke bruge dem uden en app. Så I bliver busted, uanset hvem I sælger det til«.

»De kan heller ikke bruge musikken til noget, for de kan ikke komme ind på computeren. Men jeg kan til gengæld lave musikken igen. Jeg kan også få nyt udstyr igen. Jeg vil meget hellere give de 170.000 kr. til en eller anden landsby nede i Afrika end at støtte kriminelle«.

»Der er udstyr for over 250.000 kroner, der nu sikkert står i en eller anden varevogn et sted. Jeg ved ikke engang, hvor meget musik der er på. Der er musik af Tessa og Gilli. Mange af Gillis gamle ting er på – alle de leakede sange, vi havde planlagt, skulle komme ud«.

»Der er musik af Medina, Wafande, Shooter Gang og Anders Matthesens musik til ‘Ternet Ninja 2’. Og mit eget kommende album er på. Jeg havde de første tre singler fra mit soloalbum klar. Dem må jeg bare lave igen. Det skal jeg nok. Det er intet problem«.

»Jeg har ikke nogen idé om, hvem der har taget det. Jeg ved ikke, om det er folk jeg kender eller ikke kender, eller bare nogle der er sultne og vil have en bid af kagen. Det kan jeg ikke sige. Men jeg vil hellere lave al musikken om end at støtte kriminalitet«.

Anden samtale, maj 2021:

»Lige nu har jeg fået min computer tilbage. Det skete gennem en ven, der kendte nogen, der kendte nogen. Så ringede han til mig en dag og sagde: ‘Jeg har din computer her i bilen’«.

»Der var noget af musikken på computeren, men meget af det er stadig væk. Den store harddisk, hvor jeg gemmer mine ting på, er væk, og jeg har heller ikke fået mikrofoner og sådan noget«.

»Men det er rart at have computeren igen, for der er jo også plugins installeret og alt muligt andet. Det er rart ikke at skulle købe en ny computer og skulle installere det hele forfra«.

»Men ellers kan jeg ikke udtale mig for meget om sagen. Det vigtigste er at sige hey, nu kommer der ny musik«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg har haft en nederen følelse over at lave musik på det seneste. Jeg følte, at det var kedeligt og gentagende. Og sådan skal det jo ikke være. Så jeg tænkte: Hvordan kan det blive sjovt igen? Det var ved at lave et soloprojekt, hvor man kan have lidt mere at sige i forhold til, hvad man gerne vil lave«.

»Jeg har altid været på god talefod med Carmon, så da jeg kom hjem fra Dubai satte vi en session op, hvor vi lavede ’No Fugazi’. Ellers kan jeg ikke sige for meget om musikken, der kommer. Der kommer nok et samlet værk på et tidspunkt, men det er ikke sikkert«.

»Jeg kan dog sige, at jeg skriver hooks og vers på nogle af tingene selv. Blandt andet på en kommende single, hvor der også er en svensk rapper med på. Men mere kan jeg ikke sige, for jeg vil have, at historien bliver skabt, mens sangene bliver udgivet«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af