Smukfest aflyser – er »enormt ærgerlige« over politikernes beslutning

Smukfest aflyser – er »enormt ærgerlige« over politikernes beslutning
Smukfest. (Foto: Smukfest/Allan Henriksen)

Politikerne har talt, og rammerne for genåbningen af Danmark gør det umuligt for de store danske festivaler at blive afholdt som vanligt over sommeren 2021.

Efter ekspertgruppens anbefalinger i april var der indtil i dag håb for sensommerfestivaler som Smukfest, men ifølge den nye aftale er det fra 1. august tilladt at holde større udendørsarrangementer med maks 5.000 deltagere.

Derfor er Smukfest nu også officielt blevet aflyst – sammen med blandt andre Roskilde, Tinderbox, NorthSide, Copenhell og mange flere festivaler.

»I dag modtog vi med knust hjerte nyheden om, at den politiske aftale om et forsamlingsloft gør, at vi på ingen måde kan afholde Smukfest 2021, som vi kender den. Det er en ulykkelig situation, som vi aldrig havde forestillet os at stå i for andet år i streg«, skriver festivalen i en pressemeddelse.

Her kommenterer Smukfests talsmand, Søren Eskildsen, også politikernes beslutning.

»Vi er helt enormt ærgerlige over, at politikerne afskriver festivalerne allerede nu, da vi mener, at det er alt for tidligt at tage så afgørende beslutninger på baggrund af gisninger om, hvordan situationen ser ud om tre måneder, og hvad der dermed kan og ikke kan lade sig gøre på det tidspunkt«, siger Søren Eskildsen i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af