Smukfest med kontant udmelding: »Kære politikere…«

Smukfest med kontant udmelding: »Kære politikere…«
Smukfest. (Foto: Smukfest/Allan Henriksen)

Den 4. maj lukkede politikerne på Christiansborg endegyldigt ned for årets store festivaler over sommeren. Smukfest aflyste samme dag årets arrangement, men skrev også, at de var »enormt ærgerlige over« polikernes beslutning om at lukke ned for sensommerens festivaler allerede nu.

Nu har Smukfest fulgt op på den erklæring med et langt og kontant brev, som under titlen »Kære politikere« er henvendt direkte til beslutningstagerne.

Brevet taget form som ’10 ting, Smukfest pusler med’, hvilket skal ses som respons til Kulturminister Joy Mogensen, der i sidste uge skrev på sin Facebook, at hun er »mega-nysgerrig på hvilke alternative ideer, der bliver puslet med fra de store gode festival-organisationer«.

Et af punkterne kommer dog ind på, at det ifølge Smukfest er noget nær umuligt at lave alternative arrangementer under de gældende restriktioner.

»Vi pusler med at have fået nogle restriktioner omkring alternative arrangementer, der er så stramme, at selv det mest restriktive af de alternative scenarier, vi har forberedt, ikke kan lade sig gøre«, lyder det fra Smukfest.

Brevet langer generelt ud efter politikerne og genåbningsplanen med en række punkter.

»Vi pusler med, at I tør tro på, at resten af samfundet kan åbne helt op d. 1 august, men ikke tør tro på festivalerne i sensommeren. Det vil sige, at vi til august må samles tusindvis på strand og strøg, mens vi indenfor festivalhegnet vil være underlagt meget stramme regler«, skriver festivalen, som generelt er ærgerlig over, at politkerne allerede nu har lavet restriktioner for store arrangementer i august.

Ifølge Smukfest burde man se tiden mere an.

»Så kære politikere, vi har brug for at forstå, hvad der ligger bag jeres tidlige beslutning. Det er 21 måneder siden, vi afviklede festival, og vi skal nu vente yderligere 15 måneder. Det er vi pisse kede af! Vi har brug for, at vi sammen sigter efter og tror på, at det, der KAN lade sig gøre, SKAL kunne lade sig gøre, så snart det er muligt. Det er vigtigere end nogensinde før, at vi samarbejder og ikke unødvendigt står i vejen for hinanden i kampen for at få kulturen i Danmark tilbage på rette spor«, lyder det til slut.

Læs hele brevet på Smukfests website.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af