The Weeknds hitliste-trick virkede – velkommen på førstepladsen

The Weeknds hitliste-trick virkede – velkommen på førstepladsen
The Weeknd. (Foto: PR)

‘Save Your Tears’ blev sammen med resten af The Weeknds ‘After Hours’-album udgivet i marts 2020, men først i denne uge – godt over et år efter sin udgivelse – har singlen indtaget den prestigefyldte førsteplads på den amerikanske singlehitliste.

Og hvordan hænger det så lige sammen?

For det første har ‘Save Your Tears’ sammen med storhittet ‘Blinding Lights’ haft ekstremt lang levetid. De to singler har bare streamet derudaf, og The Weeknd har været en mester i at strække succesen ud – blandt andet med den meget omtalte musikvideo til ‘Save Your Tears’, der udkom i januar.

Dén sang overtog lige så stille førerpinden fra ‘Blinding Lights’, og forrige fredag gav The Weeknd så ‘Save Your Tears’ det allersidste skub: Han udgav et remix med selveste Ariana Grande som gæst.

En ekstremt kalkuleret manøvre, der skulle forsøge at give ‘Save Your Tears’ – som lå og hyggede sig i midten af top-10 – Billboard-førstepladsen, inden luften langsomt begyndte at sive af ballonen, som det er sket med ‘Blinding Lights’.

Streams, visninger og deslige fra remixes tæller med på en singles hitliste-præstation og kan gøre en verden til forskel. Se bare på Lil Nas X-hittet ’Old Town Road’, der takket være remixes med blandt andre Billie Ray Cyrus, Diplo og Young Thug holdt førstepladsen i rekordsættende 19 uger.

Nu har The Weeknd gjort brug af samme hitliste-trick og via remixet med Ariana Grande skudt ‘Save Your Tears’ ind på førstepladsen efter en placering som nummer seks ugen før. Godt gået, det gik vist helt efter planen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af