The Weeknd spiller spillet – og han vinder

Over et år efter udgivelsen af ’After Hours’ rider The Weeknd stadig højt på albummets succes. Abel Tesfaye er en mester i at strække medgangen ud over lang tid, og han er ikke bange for at tage alle spillets regler i brug.
The Weeknd spiller spillet – og han vinder
The Weeknd. (Foto: PR)

KOMMENTAR. Det går hurtigt i musikbranchen. Hits kommer til, hits forsvinder. Hype blomstrer, hype visner.Det ene øjeblik er du inde, det næste er du ude.

Succes – specielt den vedvarende af slagsen – er alt andet end en garanti, men The Weeknd har på mageløs vis formået at strække succesen omkring sit seneste album, ’After Hours’, helt ud. Det er næsten en fryd at se, hvordan han tager alle spillets regler i brug og bare bliver ved med at være i fokus.

Altså, ’After Hours’ udkom i marts 2020, men The Weeknd har i skrivende stund stadig to singler i top-15 på den amerikanske singlehitliste: ’Save Your Tears’ (#6) og den historisk storhittende ’Blinding Lights’ (#13), der udkom helt tilbage i november 2019!

Begge sange er også i top-20 på den globale Spotify-hitliste, og oppe omkring top-5 finder man så det spritnye remix af ’Save Your Tears’, hvor Abel Tesfaye har fået ingen ringere end Ariana Grande med som gæst.

Med det remix er ’Save Your Tears’ garanteret endnu en lang vinkerunde i toppen af diverse lister, og selv om konkurrencen er hård, så er der en reel mulighed for, at den ekstra (store) opmærksomhed kan skubbe sangen helt til tops på Billboard-listen.

Vi ved jo, hvad et godt remix kan gøre. Det er Lil Nas X-hittet ’Old Town Road’ blevet kongeeksemplet på – takket være remixes med blandt andre Billie Ray Cyrus, Diplo og Young Thug holdt countryrap-sangen førstepladsen i rekordsættende 19 uger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ariana Grande-remixet kommer ikke til at gøre noget lignende for ’Save Your Tears’, men det er endnu et eksempel på, hvor gennemprofessionel The Weeknd og hans hold er. Intet bliver overladt til tilfældighederne, alt er planlagt, timet og tilrettelagt med maksimal kommerciel succes for øje.

Helt overordnet har jeg svært ved at finde et andet album de seneste par år, der er blevet så overlegent lanceret, rullet ud og fulgt op som ’After Hours’.

Lad mig lige remse bare noget af forløbet op.

1. En række store sange blev skudt ud som singler.
2. The Weeknd lancerer et helt nyt look og en ny visuel æstetik.
3. I forbindelse med albummet spiller han ’Saturday Night Live’.
4. ’After Hours’ udkommer 20. marts 2020.
5. Han udsender kort efter en deluxe-udgave med tre nye sange.
6. Han udsender i april 2020 en remix-ep med blandt andre Lil Uzi Vert og Chromatics.
7. Han kreerer en komplet overdådig visuel odysse, der kombinerer musikvideoer og liveoptrædener.
8. Han spiller Super Bowl.
9. Op til Super Bowl udgiver han et slags greatest hits-album, der dog fokuserer på hans nye musik og giver endnu et skub til ’After Hours’-sangene.
10. I december får han flamencopop-stjernen Rosalía med på et remix af ’Blinding Lights’ for lige at køre den hest helt i mål.
11. Og nu har vi fået et Ariana Grande-gæstet remix af ’Save Your Tears’, så den citron også bliver presset for allersidste dråbe.

Det er sådan et forløb, andre popstjerner kan kigge imod, når de udgiver et nyt album og gerne vil undgå at være glemt, når næste uges New Music Friday tikker ind.

Og så er hele forløbet en slags forening af gamle og nye greb.

I en tid, hvor stjerner så store som Taylor Swift udgiver surprise-album, har The Weeknd kørt det klassiske lange forløb med singler, musikvideoer og liveoptrædener en masse; hele promomøllen og lidt til. Det er sådan noget, man ikke ser så meget mere. Det hele sker meget hurtigere og med kortere lunte. Det er på en måde lidt old school.

På den anden side er Abel Tesfaye også hoppet med på nogle af de nyere trends, som kan forlænge musikkens levetid: Deluxe-albummet og de veltimede kendis-remixes, som ankommer på det helt rigtige tidspunkt i forhold til at give en i forvejen succesfuld single endnu en tur rundt i manegen.

Abel Tesfaye spiller simpelthen spillet. Han tager alle musikbranchens tricks i brug og får det samtidig til at se legende let ud – som var han den ultimative dukkefører i en sæson ’Paradise Hotel’.

Alt det her var selvfølgelig ikke blevet en realitet, hvis ikke kvaliteten af musikken kunne holde til vægten. Men det kan den, og på den måde kører The Weeknd-bussen stadig fremad, indtil der ikke er en dråbe benzin tilbage.

I næste uge får vi svaret på, om Ariana Grande-remixet kan skubbe ’Save Your Tears’ op på Billboard-førstepladsen. Det ville i så fald være den (formentligt) sidste store bedrift i The Weeknds forunderlige ’After Hours’-forløb.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af