Grimes beskriver sit kommende album som en rumopera med robotter, dæmoner og en lesbisk romance

Grimes beskriver sit kommende album som en rumopera med robotter, dæmoner og en lesbisk romance
Grimes. (Foto: Eli Rusell Linnetz)

Når Grimes ikke tjener kassen på kryptokunst, får alien-ar tatoveret på ryggen eller giver sit og Elon Musks barn et besynderligt navn, arbejder artpop-sangeren faktisk også på ny musik. I sidste uge løftede hun lidt af sløret for, hvad efterfølgeren til ‘Miss Anthropocene’ kommer til at handle om – og det lyder til at blive rimelig vildt.

Da en fan i en kommentar på Instagram spurgte Grimes, hvilke »vibez«, den kommende plade vil have, diskede sangeren ifølge blandt andre The AV Club op med en overraskende udførlig handlingsbeskrivelse. Ligesom det seneste album, som Grimes kaldte »et konceptalbum om den personificerede gudinde for klimaforandringer«, er rammerne for den nye samling sange også helt igennem skøre og storladne.

»Det er en rumopera om Claire De Lune – en kunstig kurtisane, som blev placeret i en simulation, der er et minde om skabelsen af kunstig intelligens på Jorden taget fra hjernen tilhørende den ingeniør, der opfandt kunstig intelligens, fordi han gerne vil genleve sit liv og se, om hans perfekte drømmepige kan lære ham at elske og dermed hjælpe ham med at bevare menneskeheden i denne omgang i stedet for at lade dem forsvinde ind i glemslen – overvundet af maskinerne«, indleder Grimes sit punktumfattige svar.

»Mens hun langsomt opdager, at hun i bund og grund er en dansede dukke for det mandlige blik, bliver deres forhold komplekst. Samtidig opdager No One (den mest magtfulde superintelligens i fremtiden, som simulationen nliber renderet fra), at en massivt hyperrealistisk simulation finder sted, og hun sender sine troll-A.I.-dukker af sted for at skabe ravage. Dark Matter – hendes ledende A.I.-dæmon – dukker frem dybest set som Claire De Lunes ‘Black Swan’, men til sidst ender de i en lesbisk romance, fordi de er de to eneste fuldstændigt kunstige skabninger i det her univers«.

Det synes som en god porition at plot at presse ind i et albums sangtekster, men faktisk er det kun begyndelsen, forklarer Grimes: »Det fortsætter, men det er her, første del af fortællingen stopper«.

Grimes kommende sjette album er endnu uden titel og udgivelsesdato.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af