Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – dansk poptalent, Metallica-covers og hyldet folkrock-band

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – dansk poptalent, Metallica-covers og hyldet folkrock-band
Big Thief. (Foto: Mikey Buishas)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Magdalena Bay ‘Secrets (Your Fire)’

En groovy discobas, et P-funk-klingende synthriff og Mica Tenenbaums magiske vokal skaber i fællesskab en kæmpestor humørspreder, det er svært at sidde stille til. Singlen kommer forud for synthpopduoen Magdalena Bays debutalbum ‘Mercurial World’, der udkommer 8. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Amanda Bøg ‘Månen’

Danmarks alternative pophimmel har netop fået et nyt, funklende stjerneskud i form af Amanda Bøg. Med sangskriveridoler som Tracy Chapman og Sebastian som forlæg har hun netop udgivet debutsinglen ‘Månen’, og der er mange flere højtragende toner på vej, når hun til november udgiver sin første ep.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Phoebe Bridgers ‘Nothing Else Matters’

Du har næppe hørt Metallica-klassikeren ‘Nothing Else Matters’ i en nær så hjemsøgende udgave, som singer/songwriter-mesteren Phoebe Bridgers leverer den her. Udgaven er en af talrige singler forud for opsamlingen ‘The Metallica Blacklist’, der 10. september vil byde på et hav af forskelligartede kunstneres fortolkninger af sange fra Metallicas ‘The Black Album’.

Hvis det ikke er nok, har vi denne uge også fået et andet ‘Nothing Else Matters’-cover fra opsamlingen. Countrymusikeren Chris Stapleton har nemlig udgivet en sjælfuld, otte minutter lang udgave af sangen, der også absolut er værd at høre. Hør den HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Tinashe feat. Jeremih ‘X’

R’n’b-stjernen Tinashe har udgivet sit femte album ‘333’, og her er vi især vilde med hendes samarbejde med Jeremih. ‘333’ er Tinashes andet selvudgivne album, og den cloudrap-klingende ‘X’ er et klasseeksempel på, hvor meget mere spændende hun musikalsk er blevet, nu hvor hun ikke har et pladeselskab hængende over sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Loski ‘P.U.G’

Selv hvis du er drill-connaisseur, har du næppe hørt et beat helt som det på ‘P.U.G.’ – især de dramatiske kvindelige vokaler i baggrunden giver nummeret karakter. Det kræver en rapper af en vis kaliber at yde sådan en produktion retfærdighed – og hele vejen igennem ‘P.U.G.’ er Loski svært fængslende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Big Thief ‘Little Things’

Vi har ikke rigtig hørt fra den ellers ret så produktive og ret så hyldede folkrockgruppe Big Thief siden 2019. Men nu hvor der er udsigter til nye koncerter fra gruppen (blandt andet i Danmark), er der også kommet en ny dobbeltsingle. Vi fremhæver den (i Big Thief-regi) lettere sprudlende ‘Little Things’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Lingua Ignota ‘Many Hands’

Lingua Ignotas nyeste album, ‘Sinner Get Ready’, er indspillet med traditionelle appalachiske instrumenter, og måske netop derfor er lyden generelt ikke nær så støjende som på hendes tidligere output. Den folksy lyd kan dog også være drabelig – og her er nummeret ‘Many Hands’ et klasseeksempel.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Goldie 6is ‘Intro’

Den danske rapper er på vej med en ny ep, og hun har netop udgivet det, der formentlig må være åbningsnummeret. Og det er en af de mest indadskuende, reflekterede sange, Goldie 6is hidtil har skrevet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Indigo De Souza ‘Real Pain’

27. august udgiver indierockeren Indigo De Souza sit andet album, ‘Any Shape You Take’, og som forsmag har hun netop udgivet sangen ‘Real Pain’, der starter som en blid indie-hymne, men som efter et par minutter bliver virkelig grum og ubehagelig, før den smukt forløses i et melodiøst katarsis.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. HTRK ‘Kiss Kiss and Rhinestones’

Den minimalistiske popduo HTRK udgiver 17. september albummet ‘Rhinestones’, og herfra stammer ‘Kiss Kiss and Rhinestones’ – en intim, hjemsøgende vise, der giver gåsehud på blot to minutter.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af