Drakes nye album sampler The Beatles og har R. Kelly krediteret som sangskriver

Drakes nye album sampler The Beatles og har R. Kelly krediteret som sangskriver
Drake. (Foto: PR)

Vi vidste næsten intet om ‘Certified Lover Boy’ op til udgivelsen her fredag morgen.

Lil Durk-samarbejdet ‘Laugh Now Cry Later’, der var blevet annonceret som førstesingle fra projektet, er slet ikke at finde på tracklisten, og Drakes nye album består derfor af 21 helt friske tracks, som ingen i offentligheden har hørt før nu.

Hvilket jo også betyder, at der er masser af ting at dykke ned i: Gæstelisten, sangskrivere, producere, samples.

Gæstelisten er blevet teaset de seneste dage og er naturligvis stopfyldt med kendte navne: Fra Jay-Z, Travis Scott og Kid Cudi til Lil Wayne, Future og 21 Savage.

Og så er selveste The Beatles faktisk også med. Drake har nemlig samplet sangen ‘Michelle’ fra 1965-albummet ‘Rubber Soul’, og både John Lennon og Paul McCartney er således krediteret som sangskrivere på åbningsnummeret ‘Champagne Poetry’.

Så er der musikalsk akkompagnement til den Beatles-tatovering, Drake fik i 2019.

Et andet markant sample finder man på ‘Way 2 Sexy’, som viderefortolker Right Said Freds klassiske 1991-hit ‘I’m To Sexy’. ‘Love All’ sampler også ‘Life After Death Intro’ fra The Notorious B.I.G.’s ‘Life After Death’.

Kigger man nærmere i credits til sangen ‘TSU’ finder man desuden ud af, at både Justin Timberlake og R. Kelly er krediterede som sangskrivere.

Men hvorfor R. Kelly, der i øjeblikket er i retten anklaget for seksuelle krænkelser af mindreårige og mange andre ubehagelige ting, er at finde på ‘Certified Lover Boy’ står i skrivende stund hen i det uvisse.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af