Mø fortæller om karrierens største op- og nedture i ny podcast-serie: »Jeg kan stadig blive rørt over at tænke på det«

Mø fortæller om karrierens største op- og nedture i ny podcast-serie: »Jeg kan stadig blive rørt over at tænke på det«
Mø. (Foto: PR)

Karen Marie Ørsted aka er den nyeste gæst i DR’s podcast-serie ‘Hvem er…’, hvor vært Pelle Peter Jencel tager det helt dybe dyk ned i markante kunstneres karrierer og fortæller historierne bag musikken.

Over fire afsnit af 40-50 minutters varighed får vi således hele historien om Mø – og den er lang og frodig med et hav af spændende krumspring, vilde anekdoter og vigtige livslektioner.

Vi hører om den spæde fascination af Spice Girls. Om at blive tiltrukket af mørket, punken og navne som Placebo, Nirvana og Sonic Youths Kim Gordon. Om det politiske miljø, Mor og venskabet med Josefine Struckmann. Om begyndelsen af Mø og samarbejdet med producer Ronni Vindahl.

Videre til Diplo og verdenshittet ‘Lean On’, vilde fester med Justin Bieber og en uheldig optræden i ‘Saturday Night Live’ med Iggy Azalea.

»Jeg var ulykkelig hele ugen efter«, siger Mø om dén optræden, hvor hun valgte at synge uden in-ears og derfor lå skævt på beatet.

Det er de helt store op- og nedture, der bliver gennemgået.

Som Møs første koncert på Roskilde Festival, hvor der kom omkring 25.000 mennesker til Pavilion-teltet, hvor der indenfor er plads til 2.000 gæster.

»Det var bare så overvældende. Jeg kan stadig blive rørt over at tænke på det. For jeg kunne bare ikke fatte det«, siger Mø.

Jo mere podcasten skrider frem, jo mere kommer den dog også til at handle om Karen Marie Ørsteds mentale helbred. For der er ganske enkelt for meget fart på. Men også så mange drømme, der konstant bliver opfyldt, hvilket gør det svært, næsten umuligt, at hive i bremsen.

Mø taler om at være syg og stresset i Ukraine, mens hun optog en musikvideo. Og om at få et panikanfald, mens hun var på turné i USA.

I nutiden er fokus rettet mod hendes næste album ‘Motordrome’, der handler om denne her transformative tid.

Eller, lige nu er fokus først og fremmest rettet mod helbreddet. »For der er ingen karriere uden helbreddet«, som hun selv siger.

Til slut vil jeg lige gøre plads til lidt ananas i egen juice, for i starten af podcasten taler Mø om, hvordan en af hendes første sange, ‘Maiden’, blev opsnappet af Soundvenue. Her er det citat.

»Jeg mener, at vi udgav sangen ’Maiden’ en uge op til Spot eller sådan noget. Det var 2012. Jeg læste Soundvenue hver måned. Jeg købte bladet for mine hårdt optjente penge hver måned og var helt besat. Og jeg kan huske, at de tog sangen og gjorde den til sådan track of the week, og jeg var bare fuldstændig fucking blown away over, at de havde valgt den«.

Og hvis vi lige skal fortsætte lidt ned af memory lane, så er her et billede af Mø, der i 2012 spiller til Soundvenues modeugefest i The Rocks gamle lokaler på Skindergade. Det var tider.

Mø til Soundvenue modefest 2012. (Foto: Anders Skovshoved/Soundvenue)
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af