Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – endelig varmer stortalent op til sit debutalbum

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – endelig varmer stortalent op til sit debutalbum
Amber Mark. (Foto: Nelson Huang)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Ellis May ‘Addicted to Love’

Ellis Mays dystopiske electropop har fortryllet os i nogle år efterhånden, og denne uge er hun ude med ep’en ‘Medicine’. Hele udgivelsen er et lyt værd, men vi vil særligt fremhæve det pumpende åbningsnummer ‘Addicted to Love’, der sætter stemningen fornemt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Gents ‘Gimme’

Synthpopduoen Gents udgiver nu musik via Gangers pladeselskab Yachtvej, hvilket virker til at være et rigtig godt match. Denne drømmende guitar-ballade lander med annonceringen af en omfattende forårsturné og albummet ‘Souvenir’, der udkommer til februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Ecstasy in Order ‘Such a Silence’

Vi fortsætter med den elektronisk orienterede popmusik (fra Danmark) – her i en lidt mere klubbet ende. Trioen Ecstasy in Order er på vej med albummet ‘XIO3’, og førstesinglen herfra er denne nærværende ode til at acceptere tab, der viser gruppen fra et mere sårbart sted end før.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Circuit des Yeux ‘Vanishing’

Det er svært ikke at blive overvældet af det højtragende, filmiske drama på den nyeste single fra artpop-virtuosen Circuit des Yeux. ‘Vanishing’ er en benhård skildring af klimakrisen, og den vil være at finde på albummet ‘-io’, der udkommer 22. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Soccer Mommy feat. Kero Kero Bonito ‘Rom Com 2021’

I juli gik den roste slackerrock-singer/songwriter Soccer Mommy i en mere glitchet, elektronisk retning på den forelskede soveværelsespop-hymne ‘Rom Com 2004’. Nu bliver sangen endnu mere synthbaseret og sukkersød, idet hun har slået sig sammen med popgruppen Kero Kero Bonito – og når først Sarah Bonitos vokal kommer ind i billedet, går sangen fra at være stærk til at være uimodståelig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Christine and the Queens ‘Freedom’

Da George Michael indspillede ‘Freedom! ’90’, handlede den om at bryde ud af Wham! – men i hænderne på Christine and the Queens anno 2021 får den en helt ny betydning. Det er svært ikke at tænke samfundsgenåbning, når man hører den. Sangen er udkommet som en del af ep’en ‘Joseph’, der også rummer et cover af det franske nummer ‘Comme l’oiseau’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Amber Mark ‘What It Is’

Amber Mark har siden 2017 markeret sig som en af den moderne r’n’b’s største talenter og mest konsekvente navne, men hun har ikke udgivet et album endnu. Det laver hun dog om på 28. januar, når debuten ‘Three Dimensions Deep’ udkommer. De hidtidige singler derfra antyder, at hun vil holde det høje niveau, og den imponerende groovy ‘What It Is’ er ingen undtagelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Courtney Barnett ‘Write a List of Things to Look Forward To’

12. november udgiver Courtney Barnett albummet ‘Things Take Time, Take Time’, og den australske slackerrocker har varmet op til det med en række flotte singler. Denne udadtil ret behagelige sang er udrustet med noget af Barnetts grummeste lyrik til dato – et ganske opsigtsvækkende modsætningsforhold, der udtrykker hvordan ulykke og tragedie er blevet en del af mange menneskers hverdag.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af