Jay-Z forsvarer omstridte Dave Chappelle: »Stor kunst er splittende«

Jay-Z forsvarer omstridte Dave Chappelle: »Stor kunst er splittende«
Jay-Z. (Foto: Kevork Djansezian/Getty Images)

Dave Chappelle er utvivlsomt den mest omdiskuterede komiker i verden lige nu.

Chappelles nyeste Netflix-special ‘The Closer’ har skabt stor debat for hans kontroversielle kommentarer om transkønnede – men den omstridte komiker har en superstjerne i sit ringhjørne, nemlig ingen ringere end Jay-Z.

Musikeren stillede i går op til spørgsmål i et Twitter Spaces-rum i forbindelse med Netflix-filmen ‘The Harder They Fall’, som han har produceret og skrevet musik til, og da snakken faldt på Chappelle, forsvarede Jay-Z ham og kaldte ham »genial«.

»Jeg synes, at Dave er supermodig og supergenial. Når man tilbringer tid med ham, er han genial, og jeg tror, at han har udfordret mange. Jeg har set nogle af hans ting og tænkt: ‘Uh!’. Men jeg tror på, at rigtig kunst skal skabe en samtale. Og nogle gange kan det være stødende og nogle gange er det også ubehageligt. Men jeg tror, at det åbner op for muligheden for at have en dialog om forskellige problemstillinger«.

Adspurgt, om han synes, Dave Chappelles show er splittende, svarer Jay-Z:

»Nu taler jeg ikke specifikt om hans (Chappelles, red.) arbejde, men jeg synes, at stor kunst er splittende. Nogle kan lide det, nogle hader det. Når du laver stor kunst, skal du være frygtløs. Du er nødt til at skabe noget, som du tror på«.

Jay-Z er nære venner med Dave Chappelle, der så sent som sidste uge introducerede Jay-Z, da han blev indlemmet i Rock & Roll Hall of Fame. Chappelle har tidligere sagt, at han ikke vil give efter for sine kritikere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af