Dave Chappelle: »Jeg vil ikke give efter for folks krav«

Dave Chappelle: »Jeg vil ikke give efter for folks krav«
Dave Chappelle (Foto: Getty Images/Mike Coppola)

I kølvandet på den seneste tids shitstorm forbundet med Netflix’ standup-show ’The Closer’, hvor Dave Chappelle gør grin med transkønnede, udtaler komikeren nu, at han gerne vil mødes med Netflix’ transkønnede ansatte – dog kun under visse omstændigheder, skriver The Hollywood Reporter. 

Komikeren udtalte sig mandag i en Instagram-video, mens han sad på scenen foran et publikum som en del af en USA-turne:

»Det er blevet fortalt, at jeg var inviteret til at tale til Netflix’ transkønnede ansatte, og at jeg nægtede. Det er ikke sandt«, fortæller Chapelle i det fem minutter lange klip.

Han fortsætter:

»Hvis jeg var blevet inviteret, ville jeg have sagt ja. Selvom jeg er lidt forvirret omkring, hvad vi skulle snakke om. Jeg sagde, hvad jeg sagde, og mand, jeg har hørt, hvad I har sagt. Hvordan kunne jeg undgå det? I siger, at I ønsker et trygt arbejdsmiljø på Netflix. Det ser ud til, at jeg er den eneste, der ikke kan komme på kontoret«.

Efterfølgende henvendte han sig direkte til de transkønnede og sagde, at han gerne vil mødes, men at han »ikke giver efter for nogens krav«. Han har desuden selv nogle betingelser:

»For det første må I kun komme, hvis I har set mit show fra start til slut. I skal komme til et sted, jeg vælger, på et tidspunkt jeg vælger. For det tredje skal I indrømme, at Hannah Gadsby ikke er sjov«, siger han med reference til den tasmanske komiker, der fik et sensationelt gennembrud med ‘Nannette’, hvor hun dekonstruerede standup-genren.

 I klippet fortæller Chapelle desuden, at han ønsker at understrege, at det er medierne, der dækker historien som en kamp mellem ham og det transkønnede fællesskab, og at han ikke selv mener, det er sådan:

»Bebrejd ikke LGBTQ-fællesskabet for noget af det her (…) Jeg har brug for, at I ved, at alle, jeg kender fra LGBTQ, har været kærlige og støttende«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af