Efter 20 år er Alicia Keys fri af sin pladekontrakt – Jay-Z klar med lykønskning

Efter 20 år er Alicia Keys fri af sin pladekontrakt – Jay-Z klar med lykønskning
Alicia Keys. (Foto: PR)

Noget af det ypperste, man kan præstere som etableret stjernemusiker, er paradoksalt nok at blive fri af den pladekontrakt, der muliggjorde ens gennembrud.

Bare spørg folk som Taylor Swift og Kanye West, der har kæmpet eller stadig kæmper for at nå dét mål og dermed opnå den ultimative kunstneriske frihed.

Med sit seneste album ‘Keys’ er det netop lykkedes for 40-årige Alicia Keys, der har været i stald hos Sony i 20 år, siden hun i 2001 udgav det Grammy-vindende debutalbum ‘Songs In A Minor’, som blandt andet bød på ørehængeren ‘Fallin’.

Keys nævnte, at hun nu skal være independent kunstner i en Twitter Spaces-samtale, hvor Jay-Z blandt andet var tilstede.

Ifølge Genius var Hov hurtig klar med en lykønskning til sin mangeårige ven:

»Tillykke. Det er en bedrift. At du har haft kontrakt med et pladeselskab i 20 år er fantastisk i sig selv, men det faktum at du har fuldendt din kontrakt… det er der ikke mange, som gør. Det er sjældent, at en kunstner kan fastholde sin relevans gennem så langvarig en kontrakt«, sagde Jay-Z.

Alicia Keys har udgivet otte studiealbum, hvoraf de første fire album toppede Billboards hitliste. Ifølge Recording Industry Association of America er hun årtusindets bedst sælgende kvindelige R&B-navn med 20 millioner certificerede albumsalg og 27,5 millioner solgte singler.

‘Keys’ udkom 10. december og byder på features fra blandt andre Pusha T, Swae Lee, Lil Wayne og Khalid.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af