Ingen Distortion på Nørrebro næste år: »Det føles helt vildt underligt ikke at skulle være der«

Når Distortion efter to års corona-nedlukning vender tilbage i 2022, bliver det med en ny version af festivalen uden gadefest på Nørrebro.
Ingen Distortion på Nørrebro næste år: »Det føles helt vildt underligt ikke at skulle være der«
Distortion på Nørrebro. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Ligesom det meste af festivaldanmark har Distortion været tvunget til at holde corona-lukket i 2020 og 2021, og sådan en pause giver jo tid til at tænke over tingene og omstrukturere.

Sådan har det været hos Distortion, som 1.-5. juni 2022 vender tilbage i en ny version, hvor den traditionsrige gadefest på Nørrebro er strøget fra programmet.

TV2 Lorry kunne tidligere på ugen berette, at Københavns Teknik- og Miljøudvalg har godkendt en ny rammetilladelse for Distortions udfoldelse i København. Og det er altså den aftale, som blandt andet indbefatter, at Nørrebro-gadefesten er fortid – indtil videre i hvert fald.

I stedet rykker Distortion nogle af deres aktiviter til Københavns Havn og Langebro. Gadefesten på Vesterbro og Distortion Ø består dog, men festivalen vil både onsdag og torsdag fokusere den mest intense fest i afskærmede områder med betaling under fanen Distortion X.

Men hvorfor er Nørrebro røget af programmet?

»Vi vil lave ting flere nye steder i byen og komme mere rundt. I 2022 har vi kig på vores fantastiske havn som et nyt sted. Vi elsker Nørrebro, og det føles helt vildt underligt ikke at skulle være der. Men der er en grænse for, hvor meget vi rent faktisk kan lave«, udtaler Distortions festivaldirektør, Daniel Toghill, til Soundvenue.

Hvad kommer der så til at ske i stedet?
»Vi kommer til at lave en masse i havnen. Der bliver både en stor scene ved Langebro om onsdagen og en masse mindre og skæve arrangementer om fredagen«.

Hvad sker der mere specifikt om onsdagen i 2022?
»Der kommer en ny stor scene ved Langebro og en stor scene på Rådhuspladsen. Begge dele bliver under konceptet Distortion X. Og så kommer der en masse små og mere skæve ting rundt omkring i byen. Med Distortion X laver vi store afskærmede musikzoner med særskilt billet. Det betyder, at vi kun lukker de folk ind, der er plads til, så vi kan skabe en mere tryg og sikker oplevelse på de store scener«.

Hvordan kommer gadefesten på Vesterbro til at se ud kontra tidligere år: Flere områder med betaling? Høj musik ud af boligområder?
»Den samlende gadefest er der stadig, men nu med en masse nye tiltag. Distortion X på Ingerslevsgade, i DGI-byen og på Rådhuspladsen bliver samlingspunktet for de store scener. Her rykker mange af de populære fester fra tidligere hen«.

»Der vil stadig være musik og fest på resten af Vesterbro også, men i en mere hyggelig udgave med mindre scener. Og så kommer der alle de nye arrangementer – som vi kører ind under det koncept, vi kalder Actionhygge – som langbordsmiddag på Istedgade, børnefestival i Enghaveparken, basket i vejkryds, dansekonkurrencer mm.«.

Er der mulighed for, at gadefesten på Nørrebro vender tilbage længere ude i fremtiden?
»Ja, det vil vi bestemt ikke udelukke. Vi elsker Nørrebro«.

Hvor fastlagte er de her ændringer for Distortion fremadrettet?
»Det er bestemt kommet for at blive. Vi ønsker at være alle københavneres byfest, og derfor skal der også være noget for alle. Vi tror, det nye format kan få os derhen. Det bedste til de unge og meget mere til dem, der før har følt, at de stod mere på sidelinjen og så til«.

Programmet til Distortion anno 2022 ser derfor således ud:
Onsdag 1. juni: Distortion X med store scener ved Langebro og Rådhuspladsen.
Torsdag 2. juni: Gadefest på Vesterbro, Distortion X på Ingerslevsgade og DGI Byen på Vesterbro samt på Rådhuspladsen.
Fredag + lørdag 3.-4. juni: Distortion Ø på Refshaleøen.
Søndag 5. juni: Chill

De fleste dage vil der vanen tro også være Distortion Club-arrangementer på spillesteder og klubber i byen.

Distortion afslørede for nylig den første musikpakke til Distortion Ø med klubstjerner som Kölsch, Kampire og Todd Terje.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af