Leonardo DiCaprio var klar på at lave en film om Wu-Tang Clan – men RZA skød ideen ned

Leonardo DiCaprio var klar på at lave en film om Wu-Tang Clan – men RZA skød ideen ned
Wu-Tang Clan. (Foto: PR)

Tilbage i 90’erne var Wu-Tang Clan en uovervindelig styrke, der – i hvert fald set udefra – manøvrerede som én samlet enhed. Hvis der var uoverenstemmelser bag kulisserne, blev de ikke hevet frem i lyset.

Sådan har det ikke været i mange år. Der har især været hyppige offentlige uenigheder mellem produceren og chefideologen RZA og de to egenrådige rappere Ghostface Killah og Raekwon, der har kritiseret RZA’s ledelsesstil og beslutninger.

Et stridspunkt mellem klanmedlemmerne havde åbenbart noget at gøre med en potentiel film om Wu-Tang Clan. Det fortæller Raekwon i et uddrag af selvbiografien ‘From Staircase to Stage’, der er blevet publiceret hos Rolling Stone.

Her fortæller Raekwon, at han mødtes med Leonardo DiCaprio på et »mafioso-agtigt pizza-sted, som Leo elsker«, og at de kom til at tale om et muligt filmprojekt; en biopic om Wu-Tang Clan, som Raekwon havde fået ideen til efter N.W.A-filmen ‘Straight Outta Compton’.

»Vi havde det vildt hyggeligt, spiste pizza, fortalte historier, grinte og sådan noget shit«, lyder det i selvbiografien. »Han fortalte om sit produktionsselskab og alle de instruktører, som han tænkte kunne gøre det godt – store navne, som han havde arbejdet med«.

Den løse pizzeriasnak blev efterfølgnede til en række mere seriøse møder, men i sidste ende skød RZA ideen ned. Raekwon skriver, at han var såret over afvisningen og har også en teori om, hvorfor RZA ikke var så klar på DiCaprio-projektet.

Raekwon mistænker nemlig, at RZA allerede var godt i gang med forberedelserne til serien ‘Wu-Tang: An American Saga’, som for tiden bliver vist på Hulu i USA.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af