Efter fængselsdom: En af Sveriges største rappere indstiller karrieren

Efter fængselsdom: En af Sveriges største rappere indstiller karrieren
Dree Low. (Foto: PR)

Det er turbulente tider på den svenske hiphopscene. Sidste år blev et af landets største navne, Einár, dræbt, mens en af de andre mest streamede artister, Yasin, sad i fængsel for at medvirke til en tidligere kidnapning af netop Einár.

Det har skabt store diskussioner i Sverige omkring hiphopscenens tilknytning til bandemiljøet, og der har også været debat omkring, hvorvidt hårdkogte kriminelle skal spilles i radioen og tildeles priser.

Nu er der så landet endnu en opsigtsvækkende historie omkring en anden af Sveriges største hiphopartister. Rapperen Dree Low har nemlig netop annonceret, at han indstiller musikkarrieren. Han er desuden også gået i gang med at fjerne sin musik fra YouTube og Spotify.

Det rapporterer svenske Aftonbladet, der også citerer en Instagram Story af Dree Low. »Jeg stopper musikkarrieren for at fokusere på det, der er bedre. Jeg kommer stadig til at fortsætte mit kreative arbejde, men på andre måder«, lyder det her.

Det sker kort tid efter, at den svenske rapper modtog en fængselsdom for røveri af en kiosk. Ved den lejlighed kom det også frem, at han ifølge de svenske myndigheder er en del af bandemiljøet i Stockholm.

Dree Low var Sveriges mest streamede artist på Spotify i 2020 og den tredjemest streamede i 2021. Han har lavet musik med både Yasin og Einár samt Branco og Jamaika – de to danske rappere samarbejdede Dree Low med på 2021-singlen ‘Nascar’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af