Taylor Swift svarer på kritik fra Damon Albarn: »Det er fucked up at forsøge at miskreditere min sangskrivning«

Taylor Swift svarer på kritik fra Damon Albarn: »Det er fucked up at forsøge at miskreditere min sangskrivning«
Taylor Swift. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images for MTV)

Taylor Swift har taget til genmæle efter, at Damon Albarn hævdede, at hun ikke skrev sine egne sange i et interview med Los Angeles Times.

På Twitter skriver hun: »Damon Albarn, jeg var sådan en stor fan af dig, indtil jeg så det her. Jeg skriver ALLE mine sange. Dit hot take er fuldstændig falskt og meget ødelæggende. Du behøver ikke at kunne lide mine sange, men det er virkelig fucked up at forsøge at miskreditere min sangskrivning. WOW. P.S: Jeg skrev dette tweet selv, hvis du skulle være i tvivl«.

Gorillaz-frontmanden gav et interview til Los Angeles Times, hvor han diskuterede sangskrivning og hvordan det meste moderne musik ikke kan tåle at blive spillet med kun vokal og klaver. Han brugte efterfølgende Swift som eksempel på en musiker, der »ikke skriver hendes egne sange«.

Journalisten konfronterede Albarn med, at Swift var co-writer på en række af sine sange, hvortil Albarn svarede:

»Det tæller ikke. Jeg ved, hvad co-writing er. Co-writing er meget anderledes end at skrive. Jeg er ikke ude på at sprede had, jeg siger bare, at der er stor forskel på en sangskriver og en sangskriver, der er co-writer. Det betyder ikke, at slutresultatet ikke kan være fantastisk«, siger Albarn.

Han peger på Billie Eilish som et eksempel på en af tidens mere interessante popstjerner: »Jeg er mere tiltrukket af det end af Taylor Swift. Det er mørkere, mindre uendeligt upbeat. Mere mol og skævt. Jeg synes, hun er exceptionel«.

Efter Swifts kommentar på Twitter har Damon Albarn trukket i land med en uforbeholden undskyldning til Swift:

»Jeg er helt enig med dig. Jeg havde en samtale om sangskrivning, som desværre blev reduceret til clickbait. Du får hermed en uforbeholden undskyldning. Det sidste, jeg ønsker at gøre, er at miskreditere din sangskrivning. Jeg håber, du forstår«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af