Taylor Swift skal i retten for plagiatanklage mod ‘Shake It Off’

Taylor Swift skal i retten for plagiatanklage mod ‘Shake It Off’
Taylor Swift. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images for MTV)

En dommer afgjorde i torsdags, at Taylor Swift skal i retten som følge af en anklage om tekstplagiat, skriver Billboard.

Anklagen blev indsendt tilbage i 2017 af sangskriverne Sean Hall og Nathan Butler, som mener, at Swift med omkvædet i ‘Shake It Off’ fra 2014 har kopieret teksten fra deres noget mindre kendte sang ‘Playa’s Gon’ Play’ fra 2000, fremført af gruppen 3LW.

»Playas, they gonna play / and haters, they gonna hate«, lyder en del af omkvædet i 3LW-sangen, mens Taylor Swifts som bekendt synger ordene: »Cause the players gonna play, play, play, play, play / And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate«.

Hall og Butlers anklage blev ellers afvist i 2018 af en dommer, som vurderede, at deres tekst var så kortfattet, at den ikke kunne beskyttes under copyrightloven. Dommeren refererede ifølge Billboard til 13 ældre sange, som bruger lignende rim.

Den beslutning blev imidlertid omvendt i torsdags efter anklagernes appel. Nu står Taylor Swift over for en retssag, der efter planen skal forløbe til august næste år.

»Selvom der er nogle nævneværdige forskelle mellem værkerne, er der også signifikante ligheder i ordbrug og sekvens/struktur«, skrev dommeren ifølge Billboard. »Selvom forsvarers eksperter kraftigt modgår implikationen, at der er substantielle ligheder, er retten ikke tilbøjelig til at give dem fuldstændig ret i deres synspunkter«.

Taylor Swifts repræsentanter har ikke udtalt sig om beslutningen, mens anklagernes advokat over for Billboard kalder udviklingen »tilfredsstillende«.

Du kan sammenligne ligheder og forskelle mellem de to sangtekster i videoerne herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af