De otte bedste øjeblikke i det historiske Super Bowl-show – Snoop danser, Mary vælter, Eminem knæler

Det bliver betegnet som et af de bedste Super Bowl-halvlegshows nogensinde. Her er otte øjeblikke, der viser hvorfor.
De otte bedste øjeblikke i det historiske Super Bowl-show – Snoop danser, Mary vælter, Eminem knæler
Snoop Dogg til Super Bowl. (Foto: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation)

1. Snoop Doggs dansemoves

Der findes ikke mange tv-begivenheder, der kan måle sig med Super Bowl, men Snoop Dogg havde ikke skyggen af sceneskræk. Rapperen havde en fest på den store, hvide Apple-agtige scenekonstruktion, der var opstillet i stadionet, og fyrede op for nogle rent ud sagt geniale dansemoves, da han indledte showet sammen med sin gamle partner in crime rhyme Dr. Dre.

Den californiske raplegende er måske fyldt 50, men han crip walkede rundt, som var han tre årtier yngre, mens Dr. Dre rappede sit vers fra ‘California Love’. Snoop burde ærligt talt have en TikTok bare med dansevideoer, for de her moves var intet mindre end kunst.

50 Cent til Super Bowl. (Foto: Ronald Martinez/Getty Images)

2. 50 Cent genskaber ikonisk ‘In Da Club’-scene

Der manglede ikke just legendariske rappere på lineuppet, men Dr. Dre og co. havde alligevel en spektakulært overraskelse med i form af 50 Cent, der genskabte den ikoniske scene fra ‘In Da Club’-videoen, hvor han hænger på hovedet fra loftet og rapper.

50 kørte endda den gode gamle kombi af tanktop og svedbånd i panden, mens han rappede de klassiske linjer om at feste, som om det er nogens fødselsdag. Det var fedt.

3. Marys memes

Intet ondt om Mary J. Blige, men i et lineup fyldt med nogle af hiphophistoriens allerstørste stjerner stak hun måske lidt ud. Sangeren formåede til gengæld i dén grad at udnytte sin tid på skærmen.

Først udbrød hun et slags følelsesladet urbrøl, da hun sang ‘No More Drama’, og så kollapsede hun på scenen med teatralsk flair som afslutning. Det var højdramatiske øjeblikke, der vil blive husket – også fordi både skriget og kollapset er blevet til memes. Selvfølgelig er de det.

Det var i øvrigt ikke det eneste legendariske øjeblik, Mary J. Blige gav os denne aften. Der er også det her fantastiske billede af hende og 50 Cent, der bare chiller i en sofa, mens showet stadig står på rundt omkring dem.

Mary J. Blige og 50 Cent til Super Bowl. (Foto: Kevin C. Cox/Getty Images)

4. Kendrick er i live! Og han har fået sig et skæg

Den yngste rapstjerne på plakaten leverede den mest underspillede optræden. Det var ikke det store stadionshow, men en mere avantgardistisk tilgang, han kastede sig ud i. Men okay, det har man vel ret til, når man er Pulitzer-prisvinder.

5. Anderson .Paak har den bedste dag i hele sit liv

Nogle gange skal man bare sætte pris på de gode stunder, man får her i livet. Hvis man for eksempel en dag pludselig sidder og spiller trommer, mens Eminem rapper ‘Lose Yourself’ med en intensitet, som havde han netop skrevet sangen, så skal man da bare nyde det maksimalt.

Det må man sige, at Anderson .Paak gjorde. Han rappede med på hele sangen, mens han trommede afsted med et gigantisk smil på læben. Man kunne næsten høre ham tænke: En dag kommer jeg til at fortælle mine børn og børnebørn om dengang, jeg spillede trommer for Eminem til Super Bowl.

Eminem knæler til årets Super Bowl. (Foto: Kevin C. Cox/Getty Images)

6. Eminem på knæ

Det er svært at finde en handling, der har mere symbolsk slagkraft end at falde på knæ til Super Bowl, som Eminem gjorde under sin optræden.

Det var jo NFL-spilleren Colin Kaepernick, der i 2016 begyndte at bruge netop den gestus som protest mod raceulighed. Knæfaldsprotesten spredte sig derefter til mange andre spillere og nåede også til andre sportsgrene, men i USA er gestussen stadig kontroversiel. Især på højrefløjen betragtes den som upatriotisk.

Når Eminem faldt på knæ til NFL’s suverænt største begivenhed, var det altså et stærkt signal om, at rapperen støtter Kaepernicks bevægelse og den større kamp mod racisme.

7. Dr. Dre spiller de første akkorder på klaveret til ‘Still D.R.E.’

Der findes næppe en mere umiddelbart genkendelig klavermelodi i hiphoppens historie end den på ‘Still D.R.E.’. Det er en af de sange, man genkender efter at have hørt et splitsekund.

Så ja, det var ret genialt tænkt, at Dr. Dre startede den sang op med at spille alene på et klaver. Hvorefter han så gik op på scenen, hvor Snoop Dogg – selvfølgelig – stadig stod og dansede.

Eminem, Dr. Dre, Mary J. Blige, Snoop Dogg, 50 Cent og Kendrick Lamar til Super Bowl. (Foto: Gregory Shamus/Getty Images)

8. Den store finale

Dr. Dre og vennerne leverede et show med mange dramatiske elementer og højt tempo. Der var flere forskellige sceneopsætninger, massevis af dansere og uventede gæster.

Snoop dansede, Dre spillede klaver, og 50 hang ned fra loftet. Eminem faldt på knæ, og Mary J. Blige faldt omkuld. What’s not to like?

Man holdt nærmest vejret, hver gang scenen skiftede – helt indtil allersidst, hvor alle artisterne var samlet på scenen for første gang. Så kunne alle endelig ånde ud og indse, at de lige havde været med til noget ret specielt. Det føltes som en triumf.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af