Eminem og Dr. Dre tager for første gang i historien døve rappere med til Super Bowls halvlegsshow

Eminem og Dr. Dre tager for første gang i historien døve rappere med til Super Bowls halvlegsshow
Eminem. (Foto: Kevin Mazur/Getty Images)

Der er bogstavelig talt garanteret håndtegn i luften til årets pauseshow ved Super Bowl. I tillæg til overflødighedshornet af rapstjerner, som inkluderer Eminem, Snoop Dogg, Dr. Dre og Kendrick Lamar, har NFL også inviteret de mindre kendte rappere Sean Forbes og Warren (WaWa) Snipe med.

Forbes og Snipe er begge døve. Så når de på søndag den 13. februar træder op på scenen i det gigantiske SoFi-stadium i Californien, er det med tegnsprogsfortolkninger af de helt store raplegender.

Det er første gang i historien, at Super Bowl inkorporerer tegnsprogsperformere i deres enormt eksponerede og prestigefyldte show, skriver musikmagasinet NME.

»Dørene til tilgængelighed bliver åbnet på fuld gab med sådan noget som det her«, udtaler Sean Forbes til Detroit Free Press.  

Når Forbes træder ind på grønsværen i halvlegen til den store NFL-finale, er det for første gang, men Snipe har faktisk prøvet det før. Sidste år fortolkede han nemlig den amerikanske nationalsang.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selv om man måske ikke forstår tegnsprog, er det dog tydeligt at se, at der er tale om mere end nøgterne oversættelser, når Forbes og Snipe optræder live. De gør det til deres egen ekspressive kunstart.

For Forbes er Super Bowl-showet en kæmpe mulighed for at udbrede kendskabet til døverap: »Mit mål er at gå derud, vise hvad vi kan og have det sjovt«, siger han til Detroit Free Press. »Og jeg vil gerne åbne døren for andre døve performere«.

Tegnsprogsfortolkningerne vil kunne streames på NBC Sports’ website og app natten til mandag den 14. februar dansk tid.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af