Det var Janet Jackson, der rådede Justin Timberlake til at være tavs efter Super Bowl-skandalen

Det var Janet Jackson, der rådede Justin Timberlake til at være tavs efter Super Bowl-skandalen
Janet Jackson og Justin Timberlake til Super Bowl, 2004. (Foto: Donald Miralle/Getty Images)

Det er ved at være 18 år siden, at Justin Timberlake ved et uheld (eller var det et uheld?) blottede Janet Jacksons ene bryst under en livetransmitteret optræden til Super Bowl. Men episoden, der blev en gigantisk skandale i 2004, kan stadig skabe overskrifter den dag i dag.

Efterspillet til den kontroversielle koncert er nemlig blevet et slags symbol på musikindustriens iboende sexisme. Justin Timberlakes karriere tog således ikke skade af skandalen, mens Janet Jackson blev blacklistet af branchen.

Den ubalance er blevet diskuteret meget i kølvandet på #MeToo, og sidste år undskyldte Justin Timberlake endda til Janet Jackson for sin rolle i det hele.

Timberlakes tavshed i tiden efter episoden blev nemlig længe set som en slags implicit støtte til den sexistiske struktur i branchen. Men nu afslører Janet Jackson, at det i virkeligheden var hende, der rådede Justin Timberlake til ikke at udtale sig.

»Jeg vil ikke have noget drama for dig. Det er mig, de sigter på. Hvis jeg var dig, ville jeg ikke sige noget«, sagde Janet Jackson således til Timberlake i kølvandet på Super Bowl-episoden.

Det fortæller Jackson i en dokumentarserie om sit liv, der netop er blevet vist på den amerikanske tv-kanal Lifetime. Det rapporterer Variety.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af