Kanye Wests nye sang med Fivio Foreign og Alicia Keys er en uinspireret efterligning af Jay-Z’s ’Empire State of Mind’

Det kan godt være, Kanye West stadig har geniale sange i sig. ’City of God’ er bare ikke en af dem.
Kanye Wests nye sang med Fivio Foreign og Alicia Keys er en uinspireret efterligning af Jay-Z’s ’Empire State of Mind’
Kanye West. (Foto: David Livingston/Getty Images)

EFTERLIGNING. Kanye West laver også stadig musik! Sorry, men i al den virak, der er omkring den 90 procent gale og måske stadig 10 procent geniale mand, kunne man jo næsten komme til at glemme det.

Bare i løbet af i år har han formået at starte en beskidt offentlig mudderkastning med ekskonen Kim Kardashian, påbegyndt en ekstremt offentlig romance med skuespilleren Julia Fox, truet ekskonens nye kæreste Pete Davidson og senest overfuset den 20-årige Billie Eilish på Instagram.

It’s a lot, som de siger i USA.

Men nu altså til musikken. Kanye West har nemlig netop udgivet sangen ‘City of God’ med Fivio Foreign og Alicia Keys, og håbet er selvfølgelig, at musikeren bag den offentlige deroute stadig er noget særligt. At den kunst, han producerer, på en eller anden måde kan opveje det kaos, hans liv er blevet til.

Der er store forhåbninger, når Kanye West udgiver en sang. Derfor er skuffelsen desto større, når resultatet er noget så middelmådigt som ‘City of God’.

Det nye nummer formår nemlig at tage de kedeligste tendenser ved den for tiden dominerende drill-lyd og kombinere dem med de mest klichéfyldte patos-postulater fra Jay-Z’s New York-hyldest ‘Empire State of Mind’.

Den sang havde også Alicia Keys på omkvædet, der skrålede lungerne halvvejs til månen. »Now you’re in New York«, proklamerede hun på Jay-sangen fra 2009. »New York City, please go easy on me«, lyder det nu.

Og ja, jeg ved godt, det er en gendigtning af omkvædet fra Chainsmokers’ EDM-slasker ‘New York City’. Det gør det ikke bedre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men det er ikke den eneste reference til ‘Empire State of Mind’. Selve Kanye Wests vers lyder kopieret fra Jay-Z’s manual, når teksterne refererer New York og Frank Sinatra, ligesom Jay gjorde i sin tid.

Altså, vi ved, at Kanye West elsker sin ‘storebror’, men der er ingen god grund til at efterligne ham på den her måde.

Den yngre New York-rapper Fivio Foreign formår i det mindste at give sangen noget energi, men resultatet er stadig milevidt fra den energiudladning, han præsterede på ‘Donda’-højdepunktet ‘Off the Grid’. Og heller ikke i nærheden af de gribende fortællinger, han har leveret på stærke solosingler som ’13 Going on 30′ eller ‘Trust’ for den sags skyld.

Det kan selvfølgelig sagtens være, at den her svulstige New York-hyldest alligevel bliver et stort hit. ‘City of God’ lyder som et nummer, der kunne spille, mens et sportshold løber ind på banen eller sådan noget.

Men det er samtidig også bare en sang, der genbruger lyden (og gæsterne) fra ‘Off the Grid’ og tilføjer nogle billige tricks fra ‘Empire State of Mind’.

Så nej: Det bliver altså ikke denne sang, der rehabiliterer ideen om geniet Kanye West. Den vækker snarere bange anelser om, hvad der er i vente, hvis ‘Donda 2’ rent faktisk lander den 22. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af