Neil Young peger på det egentlige problem ved Spotify – og det er ikke Joe Rogan

Neil Young peger på det egentlige problem ved Spotify – og det er ikke Joe Rogan
Neil Young. (Foto: PR)

Neil Young fortsætter sin kritik af Spotify for tredje uge i streg i et nyt indlæg på sin hjemmeside.

Her opfordrer han både musikere til at følge trop og trække deres musik fra platformen, mens han også opfordrer Spotifys ansatte til at »komme væk derfra, inden jeres sjæl bliver ædt op«.

Hans hårdeste kritik går til Spotifys direktør Daniel Ek, som han mener er værre end Joe Rogan:

»Jeg siger til ansatte på Spotify: Daniel Ek er jeres store problem – ikke Joe Rogan. Ek trækker i trådene. Skynd jer at komme væk derfra, inden jeres sjæl bliver ædt op. Eks eneste målsætninger handler om tal – ikke om kunst og kreativitet. Bemærk, at Ek aldrig nævner det sundhedspersonale, som startede samtalen«.

Young bruger i det hele taget indlægget på kapitalkritik. Han opfordrer blandt andet også til boykot af de fire amerikanske banker Chase, Citi, Bank of America og Wells Fargo, som han mener medvirker til global opvarmning ved at investere i fossile brandstoffer.

Han opfordrer alle til at bruge deres magt som forbruger til at vælge virksomheder, som vil verden det bedste:

»Slut jer til mig, når jeg flytter mine penge væk fra de skadelige virksomheder, ellers vil du uintentionelt være en af dem. Du har magten til at forandre verden. Sammen kan vi gøre det. Dine børnebørn vil takke dig«.

Neil Young var den første store musiker til at boykotte Spotify på grund af Joe Rogans spredning af misinformation. Siden har musikere som Joni Mitchell, India.Arie, David Crosby, Steven Stills, Graham Nash, Nils Lofgren og Failure fulgt trop.

Daniel Ek fra Spotify har fra start taget Joe Rogans parti og siden forsvaret håndteringen af sagen. I weekenden tog sagen om Rogan en ny drejning, da podcastværten undskyldte for at have brugt n-ordet i sin podcast og valgte at fjerne 70 gamle episoder.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af