Spotify forsvarer håndteringen af Joe Rogan-kontrovers

Spotify forsvarer håndteringen af Joe Rogan-kontrovers
Joe Rogan. (Foto: Michael S. Schwartz/Getty Images)

Spotify har tiltrukket sig en del opmærksomhed over de seneste par uger grundet protest fra musikere som Neil Young, Joni Mitchell og India.Arie, der har valgt at trække deres musik fra platformen på grund af podcastværten Joe Rogan.

Nu har Spotifys direktør Daniel Ek kommenteret firmaets håndtering af sagen på et åbent møde onsdag, hvor de fremlagde deres økonomiske resultater. Det skriver The New York Times.

Ifølge mediet udtalte Ek på mødet: »Generelt vil jeg sige, at det er for tidligt at sige, hvad effekten vil være. Når vi tidligere har haft kontroverser, har de været målt over flere måneder, ikke kun i løbet af få dage. Men jeg føler mig betrygget med, hvor vi står i situationen og de overordnede linjer ser stadig meget sunde ud«.

»Det vigtige er, at vi ikke ændrer vores politik på baggrund af én skaber og heller ikke på baggrund af mediecyklussen eller protest fra nogen andre. Vores politik er nøje udtænkt med input fra mange interne og eksterne eksperter på området. Og jeg tror på, at de er rigtige for vores platform. Og selvom Joe har et massivt publikum – han er faktisk den mest populære podcast i mere end 90 markeder – så skal han også følge de politikker«.

Kontroversen omkring Joe Rogan begyndte allerede i december 2021, hvor 270 læger underskrev et åbent klagebrev, hvor de anklagede ham for at sprede misinformation om covid-19.

Det fik i januar Neil Young til at give Spotify et ultimatum: Enten skulle de fjerne Rogan fra tjenesten, ellers ville Young trække sin musik fra platformen. Spotify tog Rogans parti, hvilket fik musikere som Joni Mitchell, Graham Nash, David Crosby og India.Arie til at følge Youngs eksempel.

Joe Rogan kommenterede sagen i et langt videoopslag, som blandt andet sikrede ham opbakning fra folk som Dwayne Johnson.

Spotify har siden varslet nye tiltag for at undgå spredning af misinformation.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af