Dwayne Johnson støtter Joe Rogan, mens endnu flere musikere trækker deres katalog fra Spotify

Dwayne Johnson støtter Joe Rogan, mens endnu flere musikere trækker deres katalog fra Spotify
Joe Rogan (Foto: Michael S. Schwartz/Getty Images)

Spotify-kontroversen om Joe Rogans kontroversielle podcast deler fortsat vandene i Hollywood.

Efter Rogan udsendte en 10 minutter lang video, hvor han undskylder for at have fornærmet folk som Neil Young og lover at invitere et mere afbalanceret felt af gæster i podcasten, har han modtaget støtte fra en række prominente personligheder.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson kommenterede videoen: »Gode sager, bror. Velformuleret. Jeg glæder mig til at deltage i podcasten en dag og åbne tequilaen med dig«.

Musikerne Jewel og Kaskade støttede også op om podcastværten: »Du gør det fremragende«, skrev Grammy-nominerede Jewel.

Det betyder dog langt fra, at skandalen er blevet manet til jorden. Neil Youngs tidligere bandmedlem Graham Nash har meddelt, at han agter at trække sin solomusik fra Spotify i protest mod Rogan.

I en pressemeddelelse udtaler Nash: »Der er forskel på at være åben over for forskellige synspunkter omkring et emne og så bevidst at sprede falsk information, som 270 læger har stemplet som ikke bare falskt men farligt. På samme måde er der også forskel mellem misinformation, hvor man er ubevidst om, at det, der bliver sagt, er forkert, og disinformation, hvor man bevidst spreder falsk information for at føre folk bag lyset. Meningerne, som Rogan udgiver, er så uærlige og uden dækning i fakta, at Spotify bliver en enabler, der koster mennesker livet«.

India.Arie vil også boykotte Spotify og trække sin musik fra platformen – både på grund af Rogans corona-udtalelser, men også hans kommentarer om race.

»Det handler om respekt – hvem, der forstår det, og hvem der ikke gør. At betale musikere en brøkdel af en øre? Og betale ham 100 millioner dollar? Det viser den form for selskab, de er, og det selskab, de holder«, skriver musikeren på Instagram.

Neil Young var den første musiker til at gøre oprør mod Joe Rogan og Spotify, da Young gav streamingtjenesten et ultimatum om enten at fjerne Rogan på grund af hans tvivlsomme omgang med fakta om covid-19, eller miste adgangen til hans musikkatalog.

Spotify valgte at tage Rogans parti, hvorefter Young trak sin musik. Siden har blandt andre Joni Mitchell fulgt trop og påbegyndt et boykot af streamingtjenesten, hvilket fik Spotify til at varsle nye tiltag, som skulle komme misinformation til livs.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af