Joe Rogan undskylder for at have brugt n-ordet – Spotify fjerner 70 episoder af hans podcast

Joe Rogan undskylder for at have brugt n-ordet – Spotify fjerner 70 episoder af hans podcast
Joe Rogan. (Foto: Michael S. Schwartz/Getty Images)

Spotify har angiveligt valgt at fjerne 70 episoder af deres populære og kontroversielle podcast ‘The Joe Rogan Experience’ på grund af racistisk sprogbrug. Det skriver CNET.

Episoderne er blevet fjernet, efter Grammy-vinderen India.Arie har delt mere end 20 eksempler, hvor Rogan blandt andet bruger n-ordet og taler nedladende om sorte, på sin Instagram.

Spotify har fjernet episoderne i stilhed uden at kommentere sagen, men flere medier skriver, at det blandt andet er episoderne, India.Arie kritiserer, som er blevet trukket tilbage.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Joe Rogan har selv undskyldt for sine udtalelser i endnu en lang video, han har uploadet på sin Instagram. Han siger blandt andet: »Der har været en masse lort fra de gamle episoder af podcasten, som jeg ville ønske, jeg ikke havde sagt, eller havde sagt anderledes«.

Han mener, at en del af de klip, India.Arie peger på, er taget ud af kontekst fra forskellige samtaler i løbet af podcastens 12 år lange levetid. Han nævner som eksempel, at han i et tilfælde brugte n-ordet for at kommentere, hvor meget Quentin Tarantino bruger ordet i ‘Pulp Fiction’.

»Jeg ved, at for de fleste er der ikke nogen sammenhæng, hvor en hvid person må bruge ordet, og det er jeg enig i nu. Jeg har ikke sagt det i årevis«, siger Rogan.

Han påtaler også, at der »ikke findes noget lignende ord i det engelske sprog, hvor kun én gruppe personer må bruge det. Hvis en hvid person siger ordet, er det racistisk og toksisk, men en sort person kan bruge det som punchline, adjektiv og tekster i en rapsang. Det kan bruges positivt, men det er ikke mit ord at bruge«.

Han fortsætter: »Det er jeg klar over nu. Jeg har aldrig brugt det for at være racistisk, for jeg er ikke racist. Men når man står i en situation, hvor man er nødt til at sige ‘jeg er ikke racist’, så har man fucket op«.

»Jeg ville aldrig ønske at fornærme nogen for underholdningsværdiens skyld over noget så dumt som racisme. Om noget kan dette måske være et lærerigt øjeblik for folk, der ikke forstår, hvor fornærmende ordet kan være, når en hvid person siger det. Hermed en dybfølt undskyldning. Jeg får det dårligt over at se den video«.

Kontroversen kommer blot en uge efter endnu en shitstorm, hvor flere musikere anført af folk som Neil Young og Joni Mitchell trak deres musik fra Spotify i protest mod Joe Rogans podcast, som de anklager for at sprede misinformation om covid-19.

India.Arie har også valgt at trække sin musik fra tjenesten, dog på grund af Rogans racistiske udtalelser.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af