Premiere: Det 17-årige stortalent Giift brænder igennem på debutsingle med internationalt r’n’b-format

Premiere: Det 17-årige stortalent Giift brænder igennem på debutsingle med internationalt r’n’b-format
Giift. (Foto: Mikaela Grogan)

Nogle gange skinner talentet bare igennem fra første sang. Sådan virkelig stråler. Så man ikke er i tvivl om, at her ligger noget potentiale og ulmer, som bare venter på at blive forløst i fremtiden.

Sådan en følelse får man, når man lytter til Giifts debutsingle ’Fed Up’, som Soundvenue har premiere på i dag.

Det er simpelt, men uendeligt nærværende, når den akustiske guitar sætter stemningen, mens Giifts vokal – både direkte og via diverse små indskud og kor – suger lytteren ind i et intimt rum, som man ikke forlader, får de sidste toner på guitaren klinger ud efter lidt over to minutter.

Ja, ’Fed Up’ er blot to minutter og 16 sekunder lang, men den rummer et klart både internationalt snit og format, der klinger af amerikanske stjerner som SZA, Summer Walker og Frank Ocean.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Giift blev født i Pretoria i Sydafrika, inden hun blev adopteret af sine danske forældre. Til daglig hedder hun Klara, på hendes sydafrikanske fødselsattest står der Giift.

’Fed Up’ bliver officelt udgivet fredag den 18. februar – på Giifts 18-års fødselsdag – men i skrivende er hun altså 17 én dag endnu.

»Jeg har altid vidst, jeg ville lave musik. Men jeg kunne ikke gøre det ordentligt, før jeg vidste, hvad den skulle betyde for mig, og hvad den skulle fortælle. Det her er første kapitel«, fortæller Giift i en pressemeddelelse.

Hun skriver, indspiller og producerer selv sit materiale, og ’Fed Up’ er første udspil fra en kommende debut-ep. Den er vi i den grad spændte på efter det her startskud.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af