Premiere: Sonic Girl går hyperpop-planken ud på ‘DJ of My Dreams’

Premiere: Sonic Girl går hyperpop-planken ud på ‘DJ of My Dreams’
Sonic Girl. (Foto: Cecilie Rolvung/PR)

Vi har fra starten været ret vilde med danske Sonic Girls digitale popeksperimenter, der fik os til at tænke på navne som PC Music-kollektivet eller senere hyperpop-artister som Charli XCX.

Men alt, hvad vi hidtil har hørt fra Sonic Girl, har nærmest været konservativ popmusik i sammenligning med den nye single ‘DJ of My Dreams’.

Den sang er nemlig intet mindre end et digitalt bombardement af lyde – der dog stadig har en klassisk sukkersød popvokal i centrum.

‘DJ of My Dreams’ lyder i virkeligheden en smule inspireret af Sophie, den tragisk afdøde artist, der var hyperpoppens mest avantgardistiske skikkelse, og som var en mester i balancegangen mellem det eksperimenterende og det poppede.

Sonic Girls sans for det storslåede og dramatiske kommer også frem i musikvideoen, der foregår i en kirke – og som samtidig byder på krydsklip til en animeret klub, der vækker minder om det konceptuelle eurodance-univers, som Danny L Harle byggede op omkring sidste år ‘Harlecore’-udgivelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I et nyligt Instagram-post kalder Sonic Girl sin nye stil for »mere ekstrem og hjerteknusende end nogensinde«, og det lyder faktisk meget rigtigt. I samme opslag kortlægger hun også sin artistiske udvikling:

»Jeg er ikke bare en cute hypergirl, jeg kan også være larmende og rowdy. Med store syntheksplosioner, hardcore ironiske klubreferencer og min velkendte autotunede og forvrængede mussevokal«, lyder det med et glimt i øjet.

‘DJ of My Dreams’ er den første single fra Sonic Girls kommende debutalbum, der udkommer på Gangers pladeselskab, Yachtvej.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af