Jay-Z sidder tungt på titlen som sidste års bedst betalte hiphopartist – se hele listen

Jay-Z sidder tungt på titlen som sidste års bedst betalte hiphopartist – se hele listen
Jay-Z. (Foto: Erik Voake/Getty Images)

Selv ikke en musikfattig pandemi kunne stoppe millionerne med at rulle ind hos sidste års bedst betalte hiphopartister.

Den forhenværende mangeårige redaktør ved Forbes, Zack O’Malley Greenburg, delte listen i går, og her sidder Jay-Z tungt på tronen med en indtægt på hele 470 millioner dollar (svarende til godt og vel 3,1 milliarder kroner). Det er er den største årlige indtjening i Jay-Z’ karriere og ifølge Greenburg har rapperen tidoblet sin indtjening på bare 10 år.

Pengene kommer dog ikke fra musikken, men fra rapperens andre forretningseventyr. Han har blandt andet solgt sin andel i streamingtjenesten Tidal for op mod 297 millioner dollar.

Han har også solgt 50 procent af sin andel i luksuschampagnemærket Armand de Brignac, hvilket indbragte ham op mod 300 millioner dollar kontant ifølge Forbes.

På andenpladsen lander Kanye West med en samlet indtægt på 250 millioner dollar, hvoraf langt det meste stammer fra hans Yeezy-imperium. Rapperen er dog kommet godt ind i 2022 med sin nye musikafspiller Stem Playeren, der på innovativ vis har disruptet musikbranchens vante udgivelsesformater og ifølge West selv allerede har indbragt ham adskillige millioner dollar.

Andre kunstnere på listen tæller Diddy, der lander på tredjepladsen med 75 millioner dollar, Drake med 50 millioner dollar og folk som Travis Scott, Wiz Khalifa, Eminem og J. Cole. Doja Cat er den eneste kvinde i top 10.

Se den fulde top 10:
1. Jay-Z ($470 million)
2. Kanye West ($250 million)
3. Diddy ($75 million)
4. Drake ($50 million)
5. Wiz Khalifa ($45 million)
6. Travis Scott ($38 million)
7. DJ Khaled ($35 million)
8. Eminem ($28 million)
9. J. Cole ($27 million)
10. Birdman ($25 million, tie)
11. Doja Cat ($25 million, tie)
12. Tech N9ne ($25 million, tie)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af