En af hiphophistoriens store pionerer giver dansk koncert – Rakim kommer til København

En af hiphophistoriens store pionerer giver dansk koncert – Rakim kommer til København
Rakim. (Foto: PR)

»Verdens bedste rapper gennem tiderne kommer endelig til Danmark!«.

Sådan står der i en pressemeddelelse, der i dag er tikket ind her hos Soundvenue. Det er jo lidt af et statement at fyre af. Men de store ord er (i hvert fald til dels) retfærdiggjort ved, at det er ingen ringere end raplegenden Rakim, der har meldt sin ankomst til Danmark – han giver koncert i Pumpehuset 8. september.

Rakim er en af de suverænt største artister fra hiphoppens første guldalder i 80’erne, og han har været en af de mest prægende skikkelser på New Yorks rapscene, hvor hans store fokus på komplekse rim og tekniske evner blev stilskabende. Især Nas er stor Rakim-fan og har endda lavet en hel sang, hvor han fortæller forbilledets livshistorie.

I de senere år har der været stille omkring den legendariske rapper, så det er måske ikke alle yngre hiphoplyttere, der har det store forhold til ham. Det her er jo en mand med så mange år på bagen, at ASAP Rocky er opkaldt efter ham: Rockys rigtige navn er Rakim Mayers.

Men Rakim har – sammen med partneren Eric B. – stået for en række ubestridte klassikere i form af ‘Paid In Full’, ‘Follow the Leader’, ‘Let the Rhythm Hit ‘Em’ og ‘Don’t Sweat the Technique’. Så til september er der en unik mulighed for at opleve en vaskeægte pioner.

Billetsalget starter 29. april kl. 10.00 via billetlugen.dk og hiphopkoncerter.dk.

Rakim (US)
8. september 2022
Pumpehuse
t
Billetpris: Endnu ikke annonceret

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af