En producer fra Nordborg har lavet 6ix9ines comeback-single: »Jeg løb op og ned ad trapperne derhjemme«

For et par år siden lagde 25-årige Lenzo et beat op på sin YouTube-kanal. Nu er den instrumental blevet til 6ix9ines comeback-single ’Giné’. Men i lang tid troede produceren faktisk, at sangen ikke ville blive til noget.
En producer fra Nordborg har lavet 6ix9ines comeback-single: »Jeg løb op og ned ad trapperne derhjemme«
6ix9ine i 'Giné'-videoen. (Foto: Screenshot/YouTube)

Det kunne umiddelbart godt ligne, at den 25-årige producer Lenzo har fået et meget stort gennembrud på meget kort tid.

For et par uger siden var han – på trods af en del succes på sin YouTube-kanal, hvor han har over 40.000 abonnenter – stadig ret ukendt. Nu er han pludselig produceren bag skandalerapperen 6ix9ines storstreamende comeback-single ’Giné’.

Men som så ofte før er der meget hårdt arbejde bag den tilsyneladende pludselige succes. Både fordi Linards Andzans, som Lenzo hedder, har produceret musik siden 2015, hvor han begyndte at lære sig selv at lave beats gennem YouTube-tutorials. Men også fordi 6ix9ine var meget lang tid om at udgive sangen.

»Det var skørt, for det er over et år siden, 6ix9ine lavede et preview på sangen på Instagram«, forklarer Lenzo, da jeg fanger ham over telefonen nogle dage efter udgivelsen af ‘Giné’. »Det har været en meget lang ventetid. Jeg har tabt mit hoved over det her, for der var så mange gange, hvor jeg fik at vide, at han ville lægge sangen op – og så skete det ikke«.

Produceren, der er født i Letland, men opvokset i Nordborg i Sønderjylland, har faktisk været i kontakt med folk fra 6ix9ines omkreds siden slutningen af 2020, hvor Create Music Group, der samarbejder med 6ix9ine, fandt Lenzos beats på YouTube.

Kort herefter indspillede 6ix9ine sangen, og ovennævnte preview blev postet fra rapperens profil allerede i februar 2021.

»Da den video kom, tænkte jeg: Wow, det her er stort. Det er mega vildt«, siger Lenzo. »Jeg har arbejdet på det her i syv år, og nu har alt det arbejde betalt sig. Jeg var helt oppe at køre. Jeg løb op og ned ad trapperne derhjemme. Alle ringede til mig – min telefon boomede. Det var en megafed situation«.

Men så skete der ligesom ikke så meget.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Man kan ellers godt se, hvorfor netop Lenzos beat passer til 6ix9ine. Det har et højt tempo og masser af energi. Produceren selv siger, at hans lyd er inspireret af Detroits rapscene. Mange af hans mest populære produktioner er Tee Grizzley-type beats – altså beats, der lyder som noget, dén Detroit-artist ville rappe over.

Lenzos intense lyd fangede 6ix9ine, men ventetiden blev så lang, at produceren i perioder havde opgivet alt håb om, at nummeret nogensinde ville se dagens lys.

»Efter et halvt år og rigtig mange skuffelser havde jeg fundet fred«, forklarer han. »Jeg accepterede, at sangen måske aldrig ville komme ud«.

De mange skuffelser blev dog endelig forløst tidligere denne måned, da ‘Giné’ pludselig landede på streamingtjenesterne – og på YouTube, hvor sangen har fået en farverig video.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pludselig er produceren – der i mellemtiden er flyttet til Gråsten efter en årrække i London – blevet en eftertragtet mand på musikscenen. En sang som ‘Giné’ kan være sparket, der kickstarter en karriere.

Efter 6ix9ine-sangen har flere store producere rakt ud til ham, forklarer Lenzo således. Create Music Group forsøger desuden at sætte ham i forbindelse med rappere fra Detroit.  

Linards Andzans har også mange kontakter fra de år, hvor han boede i London. Han har eksempelvis lavet en række beats sammen med den britiske stjerneproducer Sykes Beats, som blandt andet har lavet musik med stjerner som Headie One og Central Cee. Derudover har Lenzo allerede før produceret for den sydafrikanske rapper Nasty C.

»Han er åbenbart den helt store i Sydafrika. Jeg kendte ham ikke, men så viste jeg det til mine afrikanske venner, og de sagde: Hallo, han er lige så stor som 50 Cent i deres land«, siger Lenzo. »Så jeg er med på et album, der er gået tredobbelt platin i Sydafrika«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Produceren fra Sønderjylland har altså allerede en platinplade fra et andet kontinent og en sang med verdens nok mest kontroversielle rapper. Men Lenzo virker opsat på, at dette kun skal være startskuddet til noget større.

»Nu er det bare back to business«, siger Linards Andzans således, da jeg spørger, hvad det næste skridt er.

»Jeg kan enten være ham produceren, der lavede 6ix9ines comeback. Eller jeg kan udnytte situationen til fulde. Jeg skal træffe de rigtige beslutninger. Det sker nu«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af