Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – dansk raptalent viser, hvordan man går solo med manér

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – dansk raptalent viser, hvordan man går solo med manér
Adi$. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Adi$ ‘My Way’

»Søn af en præst, jeg ku’ putte dig i en kiste!«

Det kan man vist kalde noget af et statement. Linjen kommer fra ’My Way’, den første solosingle udgivet af rapperen Adi$ fra gruppen KDZ, der blandt andet har haft moderat succes med det melodiske undergrundshit ’Ashi Ashi’.

Som soloartist er Adi$ dog en anderledes energisk størrelse. Han angriber det tordnende beat på ’My Way’ som gjaldt det hans liv. Hver linje æder den næste, som om rapperen næsten slet ikke kan stoppe sig selv.

Der er masser af steder, man kunne citere, men lad os måske bare nøjes med startlinjen, der ligesom viser, at Adi$ ikke har tænkt sig at acceptere et nej fra nogen som helst: »Adskiller mig fra aberne / mand er frisk ud af junglen, jeg har min sabel med!«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Baske ‘Robert’

Spot Festival rammer os næste uge, og derfor er det ikke overraskende, at mange af festivalens kunstnere udgiver ny musik disse dage. Blandt andet har den spirende altpopduo Baske smidt dobbeltsinglen ‘Robert’/’Humlebæk’, hvorfra især den støjpoppede a-side fængsler os.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Arcade Fire ‘Unconditional I (Lookout Kid)’

Sidste måned kom det frem, at et af Arcade Fires centrale medlemmer, multiinstrumentalist Will Butler, havde forladt bandet. Inden da nåede han dog at indspille et sidste album med resten af indierock-giganterne, og med dette nummer har vi fået endnu en fremragende, triumferende singleforløber af stadionformat. Albummet ‘WE’ lander 6. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Megan Thee Stallion ‘Plan B’

Sådan laver man fandeme et hårdkogt diss-track til en eks! Fans har spekuleret på, om denne sang mon handler om Tory Lanez, men Megan siger, at den bare generelt handler om hendes tidligere forhold. Uanset hvad kan vi ikke vente med at stå foran Orange Scene og råbe med på teksten, mens vi tænker på verdens skiderikker!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Quelle Chris feat. MoRuf & Pink Siifu ‘The Sky Is Blue Because the Sunset Is Red’

Den ellers evigt produktive undergrundsrapper Quelle Chris holdt en overraskende albumpause i 2021, men 13. maj er han tilbage med albummet ‘Deathfame’. Og når han (sammen med kollegerne MoRuf og Pink Siifu) slår sig løs over denne blide, jazzede Chris Keys/Knxwledge-produktion, er der god grund til at glæde sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Giift ‘Bad Luck’

18-årige Giift har netop udgivet debut-ep’en ‘Archives’, der byder på en række lækre r’n’b-tracks, der leder tankerne hen mod amerikanske stjerner som SZA og Summer Walker. Et af vores yndlingstracks derfra er ‘Bad Luck’, hvor hun synger om en eks, der poster billeder af sig selv med gaver fra hende. Giift kan opleves live på vores nye tredages festival Soundvenue INPUT den 19.-21. maj i København.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Tee Grizzley ‘Robbery Part 3’

Tee Grizzley mestrer noget så sjældent som tidssvarende storytelling-hiphop. Det har han især bevist gennem sin serie af ‘Robbery’-tracks, der på mixtapet ‘Half Tee Half Beast’ nåede sin tredje og til dato mest fængslende del.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Sonic Girl feat. Gents ‘I Wish’

Hyperpop-talentet Sonic Girl har netop albumdebuteret med ‘Confessions’, og et af højdepunkterne derfra er denne ømme ballade, hvor hun har besøg af Yachtvej-kollegaen Niels Juhl fra Gents. Sonic Girl kan (ligesom Giift) opleves til Soundvenue INPUT 19.-21. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Angel Olsen ‘Big Time’

Angel Olsen lader til at omfavne countrymusikken på sit kommende album ‘Big Time’. Det antydede førstesinglen ‘All the Good Times’, og det melankolske titelnummer peger samme retning. Det lyder i hvert fald fremragende, så der er grund til at glæde sig til udgivelsesdatoen 3. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Atusji ‘Copenhagen’

Med den let Beatles-agtige åbning er det svært ikke at blive lidt forelsket i måden, Atusji besynger København på sin nye single. Atusji beskriver selv sangen som starten på et nyt kapitel for ham – mon ikke det betyder, at der er et album på vej inden for de næste par måneder?

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af