13 nye navne, du skal se på Spot Festival – som endnu ikke har udgivet deres debutalbum

Denne weekend er det endnu en gang blevet tid til Spot Festival, og i den anledning udpeger vi en håndfuld stærke navne fra lineuppet, du bør få set. I festivalens ånd holder vi os til vækstlaget.
13 nye navne, du skal se på Spot Festival – som endnu ikke har udgivet deres debutalbum
Blikfang. (Foto: Liv Latricia Habel)

Spot Festival er over os, og mens programmet vanen tro byder på en række mere etablerede navne, så har den aarhusianske festivals styrke altid ligget i at præsentere en bred vifte af friske artister fra vækstlaget.

Spot er stedet, hvor du får hørt det helt nye, inden de indtager scener landet over. Stedet, hvor internationale pladeselskaber scooper lovende danske talenter til sig. Hvor ny musik bliver præsenteret, før man har mulighed for at høre det noget andet sted.

Så når vi her anbefaler koncerter på årets festival, har vi besluttet os for at holde os til de navne, der stadig er ved at få en fod indenfor. I den forbindelse har vi opstillet en klart defineret skillelinje: Artisterne på denne liste må ikke have udgivet et debutalbum endnu.

Med det benspænd for øje har vi her udplukket 13 friske navne, som vi glæder os rigtig meget til at opleve på årets festival.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Blikfang

Blikfang er et knap så etableret projekt fra to ellers efterhånden velkendte navne på den danske musikscene: Producer og instrumentalist David Engelbrecht fra hiphopduoen Fraads og vokalist Søren Gade fra kraut-postpunkgruppen Lød.

Da Blikfang først dukkede op, var deres stil ikke ulig Fraads’ melankolske hiphoplyd, men sidenhen er de gået i en retning, der klinger mere af dansk new wave a la Kliché og tidlig Tv-2. Og her har de fundet en lyd, hvor de emmer af personlighed og underfundighed.

Det har også ladet dem skrive nogle uforglemmelige melodier (prøv at få ‘Du gør mig go’ ud af hovedet, når først du har hørt den), og så er Søren Gades vokaloptrædener på det nyere materiale af så animeret en kaliber, at vi er nødt til at opleve det live.

Lørdag 7. maj, kl. 20.30
Kammermusiksalen, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gorgeous

Den københavnske duo Gorgeous har indtil videre kun ét udgivet nummer på samvittigheden, men debutsinglen ‘Divine’ lover godt med countryklingende guitarfraser, stærke pophooks og endda noget rocket nerve.

Gorgeous har tidligere kunnet opleves på Journey Fest i efteråret 2020, hvor de viste, at de havde mange flere skønne, drømmende kompositioner af den støbning. Og selv om de var dagens første navn, fik de succesfuldt transporteret stemningen over mod en støvet western-setting. Det bliver om muligt endnu lettere for dem, når de får en god aftentid på Spot Festival.

Lørdag 7. maj, kl. 20.45
Lille Sal, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Julie Pavon

Hvis 90’er-konstellationer som Underworld og The Prodigy har bevist noget, så er det, at en helt særlig stemning kan opstå, når hårdtpumpende klubmusik kombineres med vokalister, der formår at komme ud over scenekanten. Og det er netop det, der sker, når Julie Pavon går på scenen.

Hun har to singler ude – den bitre ‘Jealous’ og den insisterende ‘Herd Animals’. Begge er housemusik af den støbning, der fungerer lækkert på en playliste, men som bliver en ustandselig urkraft, når først musikken fremføres på en scene. Det beviste Julie Pavon blandt andet med sin optræden til årets uddeling af Steppeulven, hvor hun stod for showets overbevisende finale.

Julie Pavon kan også opleves som en del af Smash!Bang!Pows dayparty sammen med Eee Gee og Baske.

Julie Pavon
Lørdag 7. maj, kl. 22.00
Alléscenen

s!b!p! Presents
Lørdag 7. maj, kl. 11.30
Radar

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kamma

Signe Rønsov debuterede sidste år under navnet Kamma med den Sune Wagner-producerede ep ‘Momentary Emotions’. Her fik vi en række underspillede stykker vemodig altpop, der ledte tankerne hen mod Lana Del Rey og tidlig Lorde.

Siden er hun dog begyndt at lade op til et debutalbum, hvorfra vi allerede har fået ørehængerne ‘Crying Again’ og ‘Good Daughter’. Her klinger tonerne mere af hyperpop-tangentielle acts som især Caroline Polachek, navnlig grundet Kammas vokalknæk, der får hendes livevokal til at emme af karakter.

Ud over sit soloshow optræder Kamma også som en del af ‘W.A.S. Entertainment Dayparty’ med blandt andre Brimheim og Rebecca Lou.

Kamma:
Fredag 6. maj, kl. 17.30
Ridehuset

W.A.S. Entertainment Dayparty:
Fredag 7. maj, kl. 11.30
Ridehuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kind Mod Kind

Kind Mod Kind er et af de mest ubeskrevne blade på denne liste. De har kun én sang ude indtil videre, men ‘Du gør mig blind’ gjorde dem øjeblikkeligt til et navn, det var værd at holde øje med.

Sangen er let at blive forelsket i med sin velsmurt klubbede instrumentation og emotionelt potente vokal, der leder tankerne hen på When Saints Go Machine. Men sangskrivningen er også skæv og fyldt med spidsfindigheder, der får Kind Mod Kind til at skille sig ud fra inspirationskilderne.

Lørdag 7. maj, kl. 00.30 (som en del af fredagsprogrammet)
Radar

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Zar Paulo

Da vi sidste år så Zar Paulo indtage Hotel Cecil, valgte vi at sammenligne dem med en ung inkarnation af The Minds of 99. Ikke kun på grund af deres new wave-klingende poprock, men også fordi, de var så dygtige til at vække nyt liv til deres kompositioner, når de spillede dem live.

Siden har Zar Paulo ageret support for netop The Minds of 99 på deres store arenaturné, og et debutalbum burde være på vej. Singlerne ‘Klap for fædrelandet’ og ‘Tiger’ har bevist, at de stadig ikke er færdige med at toppe sig selv med fænomenal, generationsindkapslende sangskrivning.

Fredag 6. maj, kl. 22.15
Allé-scenen

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mas

Den indadskuende rapper Mas optræder to gange på årets Spot Festival. Først optræder han solo på Radar som del af Nordic Beats-programmet, der kombinerer danske og skandinaviske navne. Her vil han forhåbentlig sætte gang i publikum på samme måde som stilmæssigt beslægtede navne som Fraads og Artigeardit.

Derefter optræder Mas i Kammermusiksalen i Musikhuset, hvor han deler scenen med den ligeledes ret så introspektive rapper Bjørn, hvis vokal typisk er mere melodisk. Kombinationen virker oplagt, og denne fælleskoncert peger frem mod en collab-ep, der udkommer til juni.

Mas solo:
Fredag 6. maj, kl. 23.00
Radar

Mas x Bjørn:
Lørdag 7. maj, kl. 21.30
Kammermusiksalen, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Prisma

På tværs af de seneste udgaver af Journey Fest, P6 Beat Rocker Koncerthuset og ikke mindst Spot Festival har Prisma vist sig at være et af de helt store håb for ny dansk indierock. Især i en livekontekst, hvor søstrene Frida og Sirid Møl Kristensens eksplosive harmonier brager insisterende ud over publikum, oftest omgivet af en fyldig lydmur.

I skrivende stund har duoen udgivet to ep’er, og især med toeren ‘Inside Out’ har de bevist, at de behersker den insisterende indierock-ørehænger til perfektion. Sange som ‘Seven Greedy Girls’, ‘I Never Wanted To Meet You’ og ‘Villains of the Night’ er simpelthen ikke til at modstå at synge med på, når først Møl Kristensen-søstrene går i gang.

Lørdag 7. maj, kl. 19.30
Park-scenen

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Baske

Baske laver den slags musik, der kun kunne være opstået i dette specifikke tidsrum. Der er en smule hyperpop, en smule Drain Gang-klingende cloudrap, en smule lo-fi hip hop beats to relax/study to, og en smule dedikeret DIY-indierock – det hele forbundet af mindeværdig dansksproget lyrik.

Duoen udgav deres selvbetitlede debut-ep i 2020, men for nylig vendte de tilbage med dobbeltsinglen ‘Robert/Humlebæk’. Her viste de nye dybder i deres sangskrivning, som sagtens kunne varsle, at et album er på vej.

Lørdag 7. maj, kl. 15.30
Allé-scenen

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trey & Zay

Vil du feste? Så er Trey & Zay et must-see i år. Duoens dansable hiphop brød igennem, da de hyldede fodboldspilleren Mohamed Daramy på afrotrap-bangeren ‘Daramy’, og sidenhen har de udgivet den ene festklare hymne efter den anden.

Med singlerne ‘Coco’ og ‘Bunda’ har de endvidere flirtet lidt med drill-genren og bevæget sig væk fra de varme, sydlige himmelstrøg, der ellers har kendetegnet deres lyd.

Fredag 6. maj, kl. 22.20
Radar

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Agnes Hartwich

Tidligere i år udgav Agnes Hartwich den Alex Vargas-producerede debut-ep ‘Into the Deep Dark Blue’. Her fik vi insisterende, dyster electropop iklædt noget af gothrockens nerve (og lidt af dens instrumentation – dyrk guitaren på ‘Deep Dark Blue’).

Stjernen på ep’en er dog afgjort Hartwichs ekspressive, dramatiske vokal, der sælger alle de mørke tanker med et næsten Broadway-kanaliserende flair for det teatralske. Vi er spændte på, om hun mon er et lige så stort powerhouse live.

Fredag 6. maj, kl. 21.00
Lille Sal, Musikhuset

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Modest

Det er over et halvt årti siden, postpunkerne i aarhusianske Modest første gang tog undergrunden med storm takket være en række Soundcloud-singler. Men tro det eller ej: De har stadig deres debutalbum til gode. Lidt endnu i hvert fald. Albummet ‘Friend’ udkommer nemlig fredag, dagen inden deres Spot-koncert.

Med singlerne ‘Won’t Be the Last’ og ‘Pull Through’ tyder det på, at gruppen stadig har alt, der skal til for både et godt album og en stærk koncert.

Lørdag 7. maj, kl. 20.00
HeadQuarters

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Baby Bino

Baby Bino har, ligesom Modest, været aktiv i en pæn håndfuld år uden et debutalbum, og ligesom med rockbandet er et album nu endelig på vej efter en mindre pause. Men hvor Modest lader til at fortsætte med det, de altid har været gode til, laver Baby Bino vist en 180-graders vending.

Da Baby Bino først hittede, var han landets mest flabede Soundcloud-rapper. Men når han i år albumdebuterer, varsles der inspiration fra »80’er-disco, klassisk singer-songwriter og The Strokes-inspireret pop-punk« – for at citere hans biografi på Spot Festivals website. Rapperen har stadig ikke udgivet noget fra dette album, så Spot bliver en oplagt første mulighed for at få det hørt.

Lørdag 7. maj, kl. 22.30
Kammermusiksalen, Musikhuset


Skal du ikke på Spot Festival, men lokker disse navne alligevel? Så har du heldet med dig, for Julie Pavon, Kind Mod Kind, Kamma, Blikfang, Mas og Gorgeous kan også opleves til vores nye tredages festival Soundvenue INPUT den 19.-21. maj i København.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af