Tessas nye freestyle-video handler om krigen i Ukraine og Palæstina-konflikten

Tessas nye freestyle-video handler om krigen i Ukraine og Palæstina-konflikten
Tessa. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

Noget tyder på, at Tessa er begyndt at bruge Instagram-freestyles som sin måde at lette hjertet på. Tidligere i år var det gennem sådan en video, at hun fik fortalt Thomas Blachman lige præcis, hvad hun synes om hans sexistiske kommentar til et awardshow.

Nu, i en ny freestyle, melder Tessa klart ud, hvad hun synes om den seneste tids verdenspolitiske begivenheder. Og hun holder ikke tilbage.

Tessa starter med at rappe, at hun »fælder endnu en tåre for Ukraine« og siger, at det giver hendes gåsehud at se »bygninger oplyst i blåt og gult«. Men så skifter sangen tone til en sydende kritik af, at andre kriser rundt omkring på jorden ikke får samme opmærksomhed.

»Hvor fanden er I henne, når palæstinensere undertrykkes brutalt og må kæmpe for deres land og deres hjem uden hjælp, konsekvent uden internationale konsekvenser«, lyder det.

Derfra rapper Tessa om manglende empati for flygtninge, forfulgte folkegrupper i Yemen og Myanmar, forbrydelser mod menneskerettigheder angående VM i fodbold i Qatar, folkemord i Afrika samt uretfærdighed i Kina og Sydamerika.

Tessa efterlyser altså mere sympati og indignation over verdens andre kriser og konflikter – ikke kun for Ukraine. »Sjovt som vi vil slås for retfærdighed / hvis de ligner os«, rapper hun, og så slutter sangen med opråb om at befri både Ukraine og Palæstina.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af